från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vi utökar samarbetet med Korvfestivalen 2022

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Kött från Sverige-märkningen är tydligt på plats under Korvfestivalen 2022. Svenskmärkning utökar samarbetet med Korvfestivalen för att uppmuntra alla korvälskare att titta efter ursprungsmärkningen Kött från Sverige och Från Sverige när de väljer korv och tillbehör. Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm och datumet är framflyttat till den 4-6 juni och i Eriksbergshallen i Göteborg den 4-6 november 2022.

För sjunde gången hålls Korvfestivalen i Stockholm, i Göteborg är det andra gången i ordningen som besökarna får chansen att prova korv med tillbehör från både större och mer välkända korvtillverkare såväl som från småskaliga hantverkare. Det bjuds på ett gediget scenprogram med inspiration, föreläsningar, tävlingar och utdelning av Korvakademiens utmärkelser, allt under festliga former. Som besökare kan man köpa med sig sina favoriter hem.

— Korvfestivalen är ett utmärkt tillfälle att träffa korvintresserade konsumenter och berätta vad ursprungsmärkningen Kött från Sverige står för. Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad, och det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige. En stor del av det svenska köttet går till charkuterier och därmed är korven en viktig del av den svenska livsmedelsproduktionen. På plats möter besökaren ett flertal företag som ursprungsmärker sin korv med Kött från Sverige, säger Ulrika Ekström, vd, Svenskmärkning AB.

Det fördjupade samarbetet kommer synas på flera sätt både före, under och efter festivalen. Bland annat kommer Svenskmärkning bidra med sin kunskap och expertis för att locka fler branschbesökare till festivalen, hjälpa till med att göra festivalens scenprogram ännu mer intressant samt så klart även närvara med en monter under respektive festival där besökarna kan lära sig mer om vikten av att välja svenskt.

— Svenskmärkning har varit en partner till Korvfestivalen sedan starten 2014 och att nu ta nästa steg och fördjupa samarbetet ytterligare känns väldigt roligt. Med hjälp av Svenskmärkning kan festivalen fokusera på besökarupplevelsen och göra den ännu bättre. Att det dessutom hjälper oss att slå ett slag för just det svenska känns också extra roligt, säger Fredrik Rumenius, marknadschef, Korvfestivalen.

För mer information och kontakt

Ulrika Ekström, vd  Svenskmärkning AB, 0790 65 27 71, [email protected]
Erik Ellström, projektledare Korvfestivalen, 0733 34 98 62, [email protected]


Mer information

Biljetter till Korvfestivalen och mer info här
Korvfestivalen på Facebook här 

Om Kött från Sverige — den frivilliga ursprungsmärkningen på kött & chark

Från Sverige sponsrar  

Företag som ursprungsmärker

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.