från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vi utökar samarbetet med Korvfestivalen 2022

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Kött från Sverige-märkningen är tydligt på plats under Korvfestivalen 2022. Svenskmärkning utökar samarbetet med Korvfestivalen för att uppmuntra alla korvälskare att titta efter ursprungsmärkningen Kött från Sverige och Från Sverige när de väljer korv och tillbehör. Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 11-13 mars och i Eriksbergshallen i Göteborg den 4-6 november 2022.

För sjunde gången hålls Korvfestivalen i Stockholm, i Göteborg är det andra gången i ordningen som besökarna får chansen att prova korv med tillbehör från både större och mer välkända korvtillverkare såväl som från småskaliga hantverkare. Det bjuds på ett gediget scenprogram med inspiration, föreläsningar, tävlingar och utdelning av Korvakademiens utmärkelser, allt under festliga former. Som besökare kan man köpa med sig sina favoriter hem.

— Korvfestivalen är ett utmärkt tillfälle att träffa korvintresserade konsumenter och berätta vad ursprungsmärkningen Kött från Sverige står för. Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad, och det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige. En stor del av det svenska köttet går till charkuterier och därmed är korven en viktig del av den svenska livsmedelsproduktionen. På plats möter besökaren ett flertal företag som ursprungsmärker sin korv med Kött från Sverige, säger Ulrika Ekström, vd, Svenskmärkning AB.

Det fördjupade samarbetet kommer synas på flera sätt både före, under och efter festivalen. Bland annat kommer Svenskmärkning bidra med sin kunskap och expertis för att locka fler branschbesökare till festivalen, hjälpa till med att göra festivalens scenprogram ännu mer intressant samt så klart även närvara med en monter under respektive festival där besökarna kan lära sig mer om vikten av att välja svenskt.

— Svenskmärkning har varit en partner till Korvfestivalen sedan starten 2014 och att nu ta nästa steg och fördjupa samarbetet ytterligare känns väldigt roligt. Med hjälp av Svenskmärkning kan festivalen fokusera på besökarupplevelsen och göra den ännu bättre. Att det dessutom hjälper oss att slå ett slag för just det svenska känns också extra roligt, säger Fredrik Rumenius, marknadschef, Korvfestivalen.

För mer information och kontakt

Ulrika Ekström, vd  Svenskmärkning AB, 0790 65 27 71, [email protected]
Erik Ellström, projektledare Korvfestivalen, 0733 34 98 62, [email protected]


Mer information

Biljetter till Korvfestivalen och mer info här
Korvfestivalen på Facebook här 

Om Kött från Sverige — den frivilliga ursprungsmärkningen på kött & chark

Från Sverige sponsrar  

Företag som ursprungsmärker

 

Relaterade inlägg

5 enkla knep: Så får du tulpanerna att hålla längre

Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här hittar du sex enkla och praktiska knep på hur du lyckas.

svenskodlade tulpaner

Nu är det högsäsong för svenskodlade tulpaner

Den 15 januari är det Tulpanens Dag och med den börjar den färgsprakande, krispiga högsäsongen för utmärkta, klimatsmarta, svenska tulpaner!

Från Sverige reser vidare i Land under 2022

Med Från Sverige-resan fortsätter vi att ihop med tidningen Land dela inspiration och kunskap om svenska råvaror, livsmedel och växter. Under 2022 utvecklar vi konceptet.