![](https://fransverige.se/wp-content/uploads/2017/07/LRF_PM_-kott_2017_07_27-630x430-300x205.jpg)
Glädjande ökning av svenskproducerat kött
Det äts mindre kött, men av det som äts är mer svenskproducerat. Värdet av klimatsmart, naturvårdande, hormon- och antibiotikafritt kött med god djuromsorg går fram, skriver LRF.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Det äts mindre kött, men av det som äts är mer svenskproducerat. Värdet av klimatsmart, naturvårdande, hormon- och antibiotikafritt kött med god djuromsorg går fram, skriver LRF.
Läs mer
Konsumenterna litar på Sveriges bönder. Nio av tio har mycket eller ganska stort förtroende för att jordbrukarna producerar bra mat. Det visar en analys av Ipsos, på uppdrag av LRF.
Läs mer
En av sommarens främsta delikatesser har börjat mogna. Det kommer finnas gott om söta, svenska hallon berättar Bärfrämjandet. Läs om självplock och de bästa hallontipsen.
Läs mer
Se Lantbruksnytts tv-intervju med Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning. Maria var dagens gäst under Almedalsveckan 2017, måndagen den 3 juli.
Läs mer
En ny lagringsmetod gör att vi nu kan köpa smakrika svenska äpplen i butiken hela året runt. Lagringsmetoden bevarar äpplenas smak och konsistens. Läs om hur det fungerar.
Läs mer
Svenskmärkning är i Almedalen och deltar vid två aktuella programpunkter: Ekologiskt eller Närproducerat – vad är egentligen bäst? samt Så blir Sverige ett exportland av hållbar sjömat!
Läs mer