från sverige

”Uppfödning, odling, förädling och packning har skett i Sverige. I varor som korv, bröd, ost och yoghurt, är kött, ägg, mjölk, fågel, fisk och skaldjur alltid 100% svenskt, och minst 75% av ingredienserna är Från Sverige.”

Trygg och säker mat, producerad under goda förutsättningar

I Sverige har vi hög livsmedelssäkerhet som ger trygg och säker mat. Vi har bra förutsättningar för odling och uppfödning, bra arbetsförhållanden, korta transporter, strikta odlingsregler och världens mest omfattande djurskyddslagstiftningen med låg antibiotikaanvändning. Läs gärna mer om vår svenska livsmedelsproduktion.

 

Trygga och säkra livsmedel

Att allt fler väljer svenskproducerat, stärker och utvecklar vi vår produktion av livsmedel. Med svenska råvaror kan vi laga all världens mat. Läs mer

Odling och uppfödning

Sverige har goda förutsättningar för uppfödning och odling, en omfattande djurskyddslagstiftning och strikta regler för växtskyddsmedel. Läs mer

Industri och förädling

Maten vi äter ska inte bara vara god, vi vill också att den ska vara producerad under goda förhållanden så att vi kan äta den med gott samvete. Läs mer