från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Mat.se och Mathem — Från Sverige-veckorna online

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Med tydlig Från Sverige-märkning och möjlighet till sortering i Mat.se och Mathems online-butiker blir det extra enkelt att hitta och välja varor som är ursprungsmärkta med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Vi frågade dem vad som var på gång och vad de gör under Från Sverige-veckorna.

Det blir allt enklare att välja Från Sverige-märkta varor oneline hos Mat.se och Mathem.

Från Sverige-veckorna i online-butikerna

Under två veckor lyfts Från Sverige-märkta varor fram i butikerna. Förutom att skylta upp fysiska butiker tog vi kontakt med Mat.se och Mathem för att se hur de planerat att jobba under Från Sverige-veckorna.

Både Mat.se och Mathem har tagit initiativ för att göra det enkelt för kunden att hitta Från Sverige-märkta varor i sina online-butiker. Med tydlig sortering och ett ursprungsmärke vid produkten är det enkelt att hitta och välja Från Sverige-märkta varor — varor som är odlade eller födda och uppfödda i Sverige, och dessutom förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige.

Vi frågade dem tre frågor:

  1. Vad gör ni i online-butiken och kommunikationen under Från Sverige-veckorna?

  2. Varför har ni valt att lyfta fram produkter med Från Sverige?

  3. Era förväntningar på veckorna?


Mat.se

— Vi kommer att smycka vår butik med produktgavlar och banners där kunder kommer få möjlighet att läsa om märkningen och få inspiration. Vi kommer att prata om märkningen i våra utskick gentemot kunder och har även valt att sätta extra bra priser på flera produkter som innehar märkningen under kampanjveckorna. Det ska gynna sig att handla svenskt!

— Utöver detta har vi skapat upp en butik inne i Mat.se-butiken – ”Från Sverige” med enbart produkter från just Sverige. Detta är vi mycket stolta över! För oss på Mat.se är det viktigt att hela tiden utbilda våra kunder och göra det lätt att handla rätt, så utöver ovan aktiviteter så har vi även skapat två quiz som kommer att dyka upp på vår Instagram under kommande veckor (håll utkik på @Matpunktse) med syftet att engagera och utbilda våra kunder på samma gång.

— Mat.se ambition är att vara det enkla och klimatsmarta alternativet för människor som vill handla mat på nätet. Hos Mat.se ska det alltid vara lätt att handla rätt, oavsett om det handlar om veckohandlingen, inför högtiden eller om du vill börja handla mer svenska varor.

— Våra förväntningar på veckorna är att göra det ännu lättare att handla svenskt samt att våra kunder får en ökad förståelse och kunskap för vikten av detta. Vi hoppas även att våra kunder, tack vare vår Från Sverige-butik, kommer att våga testa samt få upp ögonen för nya produkter, varumärken och recept med svenskt ursprung.

Här hittar du Mat.se´s butik med över 500 artiklar – alla från Sverige.

Mat.se Axfood


Mathem

— Vi kommer att ha en landningssida dit vi länkar trafik från förstasidan på Mathem med en Från Sverige-banner som är kopplad till en Från Sverige-artikel. Dessutom kommer vi att lyfte på topp svenska varor med ett antal som är Från Sverige-märkta med attraktiva priser. Det kommer också bli pushar via sociala medier som driver trafik till landningssidan.

Mathem


Från Sverige-banner på Mat.se

Under en av Från Sverige-veckorna annonserade vi med en Från Sverige-banner i inloggat läge på Mat.se. Med ett klick på den kom kunden direkt vidare till butiken Från Sverige där allt är Från Sverige-märkt eller producerat i Sverige.Från Sverige-märket gör det enkelt att hitta svenskt i online-butiken

Med ett tydligt märke vid de produkter som märks med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige i online-butikerna är de enkla att hitta och välja. Ännu enklare är det i de oneline-butiker som går ett steg länge och skapar en Från Sverige-butik eller en kategori som heter Från Sverige, som enbart visar produkter som är märkta och svenskproducerade. Efterlängtat och helt utmärkt, både för kunder och företag som märker med Från Sverige-märkningen!

Undersökningar visar att det blivit enklare att se att se ursprung på mat och dryck i den fysiska butiken* sedan ursprungsmärkningen lanserades, men det finns fortfarande mycket att göra. Undersökningar visar att 7 av 10 tycker att ursprungsmärkning underlättar när de handlar mat, att det är viktigt med svenska råvaror och att man är beredd på att betala mer för svenska råvaror. 84% känner till Från Sverige-märkningen. (Demoskop april 2021)

Här kan du se butiksmaterialet och digitalt material du möter i butiken, sociala medier och andra digitala kanaler — titta efter märket!


välja svenskt

Mer information

Från Sverige-märkt i hela butiksvarvet

Det händer under Från Sverige-veckorna!

Företag som märker med Från Sverige

Här är kriterierna för ursprungsmärkningen och vad som gäller för varor med flera ingredienser

Vill ni märka med ursprungsmärkningen Från Sverige? Så gör du.

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.