från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Det här händer under Från Sverige-veckorna 2021

Publicerad Konsument

Nu drar snart Från Sverige-veckorna 2021 i gång! Den 20 september–3 oktober skyltar butiker och företag upp extra i butikerna för att göra det enkelt för dig att hitta svenska livsmedel, råvaror och växter i butiken. Vi bjuder på spännande fakta, quiz och tävlingar och våra sociala medier kommer gå varma med aktuella ämnen och initiativ. Här kan du läsa mer om vad som händer under Från Sverige-veckorna 2021!

från sverige-veckorna 2021


Det här händer under Från Sverige-veckorna 2021

 • Från Sveriges butiksmaterial är uppskyltat i omkring 865 butiker! Det gör det enkelt för dig att hitta de svenskproducerade varor du söker, så att du kan göra medvetna val av svensk mat, dryck och växter.
 • Vi berättar mer om att Från Sverige-märkta produkter finns i hela kundvarvet med spännande fakta inom varje kategori. Håll utkik!
 • Du kan testa dina kunskaper om Från Sverige-märket i vårt quiz på vår Instagram via story. 
 • Du får veta mer om svenska mervärden, Sveriges självförsörjningsgrad, vi delar recept med svenska råvaror i all världens mat. 
 • Var med och tävla om en matkasse fullproppad med Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter! 
 • Från Sverige-märket skyltas upp på utomhusskyltning vid butiker i hela landet, i sociala medier och i våra märkesanvändares kanaler.
 • Från Sverige-resan i Land berättar om Från Sverige-veckorna, det är ett helt uppslag som kommer ut den 24 september.

Här kan du läsa mer om vad vi och våra märkesanvändare gör under Från Sverige-veckornaSå här kommer det se ut i de butiker vi skyltar upp inför Från Sverige-veckorna! 

– Vi ser fram emot två veckor där varor som är märkta med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige kommer synas extra mycket för dig som vill göra medvetna val av svenskproducerad mat, dryck och växter när du handlar. Titta efter märket så får du med svenska mervärden med i kassen, och dessutom är du med och skapar jobbtillfällen i Sverige, säger Ulrika Ekström, vd på Svenskmärkning som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.

Vi ses och syns i butiken!


Vi skyltar upp utomhus över hela landet.

Målsättning Från Sverige-veckorna är att

 • Göra det enkelt för dig som konsument att välja Från Sverige-märkta produkter 
 • Öka synligheten i butikerna under de två veckorna 38 & 39  
 • Öka uppskyltning i butiker totalt med basmaterial som används året runt 
 • Öka den totala försäljningen av svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter 
 • Uppmuntra till att synliggöra de ursprungsmärkta produkter konsumenterna efterfrågar

Mer information

Se filmen om Från Sverige-veckorna — Därför skyltar vi upp! 

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Information till märkesanvändare: Det gör vi under Från Sverige-veckorna & 10 tips!

Relaterade inlägg

zeta grillost

Zeta har nu lanserat en svensk grillost

För de som vill njuta av en halloumiliknande grillost med svenskt ursprung har nu Zeta lanserat en grill- och stekost tillverkad på svensk mjölk! Här kan du läsa mer.

Gällenäs Grönsaker

Gällenäs Grönsaker – “Att odla är vår livsstil”

Gällenäs Grönsaker är ett ungt familjeföretag som drivs av Anette och Peter van Schie. Idag odlar de tomater, gurkor, paprika, aubergine och chili i det 5000 m2 stora växthuset.

nybergs deli

”Bra mat till alla” från familjeföretaget Nybergs Deli

Nybergs Deli är ett familjeföretag med visionen ”Bra mat till alla”. Nybergs Deli erbjuder ett noga utvalt sortiment av god och bra mat till både till vardags och fest. Här kan du läsa mer!