från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Här är årets spännande julnyheter

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu har årets julnyheter lanserats och butikshyllorna har fyllts upp av spännande nya smakkombinationer. Här nedan kan du läsa mer om årets julnyheter från våra märkesanvändare. Märket Från Sverige betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Glögg är årets smak på Leksands julknäcke 

För åttonde året i rad släpper Leksands Knäckebröd ett nytt julknäcke i begränsad upplaga. 2021 års smak går tillbaka till en av julens mest älskade och igenkända smaker, glögg.

– Få smaker förknippas så mycket med julen som glögg, därför är jag lite extra glad över att äntligen få presentera årets julknäcke. Brödet gör sig riktigt bra att bryta i mindre bitar och ha som tilltugg med olika toppings till just glöggminglet i adventstider. Min personliga favorit är en bit grönmögelost eller en skiva julskinka med en smakrik senap. Men knäcket har en lika given plats på julbordet med klassiskt lagrad julost, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd. 

Läs mer om årets smak i Leksands pressmeddelande


Årets Tomteglass från SIA

För femte året i rad har tomteverkstaden i Slöinge i största hemlighet laborerat fram en helt ny smak till julsuccén Tomteglass. Resultatet av tomtenissarnas vedermödor kan nu avslöjas: Vit Chokladbräck med Polka.

– Vi kombinerar det bästa av två världar; jul och glass. Det är femte året i rad vi presenterar Tomteglass och jag tycker vi lyckats väldigt bra även i år med att kombinera ett nytänk med smaken med en mysig bekant julkänsla, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass. 

Läs mer om årets tomteglass i SIA glass pressmeddelande


Varm & Kall – det svenska alternativet till den mer traditionella glöggen

Varm & Kall 2,2% vol. är en äppelbrygd gjord på äppelmust och äppelvin från handplockade svenska äpplen, kryddad med kanel och vanilj. Den är sedan många år en populär produkt i Kiviks Musteris egna gårdsbutiker, men finns nu att köpa i hela landet.

– Varm & Kall är det svenska alternativet till den mer traditionella glöggen. Med dess ljuvliga doft av äpplen och kanel sprider den en härlig känsla av värme och gemenskap redan innan man smakat på den. Smaken är en välbalanserad blandning av svenska äpplen, kanel och vanilj. En perfekt vinterdryck, helt enkelt säger Mikael Ek, produktchef på Kiviks Musteri. 

Läs mer om Varm & Kall i Kiviks Musteris pressmeddelande


Brödernas presenterar Edwards julfavoriter

Brödernas har samarbetat med Edward Blom för att utveckla en unik portfölj julprodukter till julen 2021. Brödernas har tagit fram en rad traditionella produkter så som griljerad julskinka, både färdigskivade & helvaror. Produkterna finns i delikatessdiskarna runt om i landet och som färdigpackade produkter i hyllan och julskinkan märks med Kött från Sverige.

Här kan du se alla produkter


Mer information

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2021

Mer om ursprungsmärkningen Från Sverige

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

5 enkla knep: Så får du tulpanerna att hålla längre

Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här hittar du sex enkla och praktiska knep på hur du lyckas.

svenskodlade tulpaner

Nu är det högsäsong för svenskodlade tulpaner

Den 15 januari är det Tulpanens Dag och med den börjar den färgsprakande, krispiga högsäsongen för utmärkta, klimatsmarta, svenska tulpaner!

Från Sverige reser vidare i Land under 2022

Med Från Sverige-resan fortsätter vi att ihop med tidningen Land dela inspiration och kunskap om svenska råvaror, livsmedel och växter. Under 2022 utvecklar vi konceptet.