från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Det här händer under Ostfestivalen 2023

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023. På Ostfestivalen har du möjlighet att träffa ostproducenter, provsmaka olika sorters ost, gå på ostsafari och upptäcka nya ostfavoriter att köpa med dig hem. Här nedan kan du läsa mer om vad som händer på Ostfestivalen 2023.

ostfestivalen 2023

Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023.


Ostfestivalen 2023

Snart är det dags för den nionde upplagan av Ostfestivalen! Tre dagar fyllda av kunskap, inspiration och smakupplevelser där den svenska osten är i fokus. Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023 där du som besökare får ta del av ett unikt utbud av svensk ost från producenter från hela Sverige.

ostfestivalen 2023 hallkartaHalllista över Ostfestivalen och utställarna. Med reservation för eventuella ändringar.

Utöver utställare med ost finns så klart även passande tillbehör och dryck på plats. Dessutom kan du som besökare ta del av ett gediget scenprogram på Från Sverige-scenen och en rad olika ost– och dryckesprovningar.

För dig som vill lära dig mer om den svenska ostens historia, om de svenska ostproducenterna och hitta festivalens ostguldkorn – tipsar vi om att boka in dig på en ostsafari! Under ledning av en expert får du följa med runt på festivalen och höra om olika utställares historia samtidigt som ni provsmakar expertens favoritostar.


5 anledningar att besöka Ostfestivalen

1. Provsmaka

Vandra runt bland utställarna och provsmaka det unika utbudet av svensk ost.

2. Intressanta möten

Träffa och samtala med andra ostälskare och producenter från hela landet.

3. Lär dig mer om ost

På plats hålls ett gediget scenprogram fullmatat med inspiration och kunskap.

4. Delta i aktiviteter

Du har möjlighet att delta i Ostsafari och olika ost- och dryckesprovningar.

5. Köp med dig favoriterna hem

Provsmaka dig fram och köp med dig dina favoritostar hem.


Svensk ost i fokus

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Märket betyder att mjölken kommer från svenska kor och att osten även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

De utställare som märker med Från Sverige och Mjölk från Sverige som är på plats under Ostfestivalen är Falköpings Mejeri, Gäsene Mejeri, ICA och Nablus Mejeri.

På Ostfestivalen kan du prova och köpa med dig ostar från både små mejerier och stora producenter som märker med Från Sverige och Mjölk från Sverige.


Träffa Från Sverige på Ostfestivalen!

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Ostfestivalen där vi vill uppmärksamma den svenska ostens mervärden och värdet av att välja svensk ost i butiken. Från Sverige-märkningen kommer vara på plats under Ostfestivalen och delta med en monter, anordna en tävling samt medverka i scenprogrammet och presentera Ostrapporten 2023 med mer.

Ostfestivalen arrangeras på uppdrag av LRF, Lantbrukarnas riksförbund. LRF kommer finnas på plats under festivalen och prata om Svensk ost på Pizzan.


Praktisk information

Datum och öppettider

Fredag 10 februari kl. 15 – 20 (Branschtid kl. 15 – 16)
Lördag 11 februari kl. 10 – 18
Söndag 12 februari kl. 10 – 16

Plats

Münchenbryggeriet, Stockholm

Biljetter

Förköp: 180 kr.
I entrén i mån av plats: 225 kr
Barn <12 år, gratis i målsmans sällskap på söndagen.
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort i present.

Här köper du biljetter


Mer information

Köp din biljett till Ostfestivalen här

Läs mer om utmärkt ost för alla smaker

10 spännande fakta om svensk ost

Svensk ost på pizzan – visste du det här?

Därför ska du välja svensk grillost

Från Sverige och Ostfestivalen i samarbete

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.