från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige och Ostfestivalen i samarbete

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Ursprungsmärkningen Från Sverige är ny samarbetspartner till Ostfestivalen, som arrangeras för åttonde gången på Münchenbryggeriet i Stockholm den 13-15 maj 2022. Ostfestivalen välkomnar både konsument och bransch och bjuder på goda smakupplevelser, kunskap och inspiration kring den svenska osten. Under Ostfestivalen vill Från Sverige-märkningen uppmärksamma den svenska ostens mervärden och värdet av att välja svensk ost i butiken.

Pressmeddelande Svenskmärkning 20211203

Ostfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla som älskar ost. Här kan besökaren ta del av ett stort och unikt utbud av svensk ost från stora och små producenter från hela Sverige. Besökarna kan provsmaka och köpa hem lokala ostar så väl som svenska ostklassiker. Här finns också ett gediget scenprogram, seminarier och ost- och dryckesprovningar att ta del av.

Utmärkt svensk ost!

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Märket betyder att mjölken kommer från svenska kor och att osten även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

— Ostfestivalen ett utmärkt sammanhang för Från Sverige-märkningen att lyfta den svenska ostens mervärden. Här samsas storskaligt och småskaligt, och förutom goda ostar bidrar de till utveckling, jobb och produktion. Osten är viktig för de svenska mjölkbönderna och är nödvändig för att skapa bra lönsamhet framöver i det svenska lantbruket. Eftersom endast 4 av 10 ostar som vi äter i Sverige idag är svenskproducerade, ser vi en stor möjlighet att tillsammans med de svenska mejerierna öka den siffran. På Ostfestivalen vill vi uppmärksamma konsumenten om att de kan göra medvetna val av svensk ost i butiken, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.

Partnerskapet kommer bland annat synas i festivalens kommunikation inför samt självklart även under själva genomförandet av festivalen där Från Sverige-märkningen bland annat deltar med en monter, medverkar i scenprogrammet med mer.

— Det känns otroligt roligt och framförallt viktigt att få till detta fördjupade partnerskap med Från Sverige-märkningen. Det hjälper Ostfestivalen att lyfta fram och förstärka sitt fokus på svenska ostar, säger Erik Ellström, projektledare, Ostfestivalen.

Ostfestivalen är grundad och arrangeras på initiativ av LRF.

Kontakt

Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB
0790 65 27 71, [email protected]

Erik Ellström, projektledare Ostfestivalen
0733 34 98 62, [email protected]

Anna Kaijser, LRF Lokal Mat & Dryck, Lantbrukarnas Riksförbund
010 184 25 08, [email protected]


Mer information

Ostfestivalen 2022!

10 spännande fakta om svensk ost

Vilka varor ursprungsmärks? Ost!

Företag som märker med Från Sverige-märkningen

Relaterade inlägg

5 enkla knep: Så får du tulpanerna att hålla längre

Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här hittar du sex enkla och praktiska knep på hur du lyckas.

svenskodlade tulpaner

Nu är det högsäsong för svenskodlade tulpaner

Den 15 januari är det Tulpanens Dag och med den börjar den färgsprakande, krispiga högsäsongen för utmärkta, klimatsmarta, svenska tulpaner!

Från Sverige reser vidare i Land under 2022

Med Från Sverige-resan fortsätter vi att ihop med tidningen Land dela inspiration och kunskap om svenska råvaror, livsmedel och växter. Under 2022 utvecklar vi konceptet.