från sverige

Tillbaka

”Scan för svensk kvalitet i smak, hantverk, djuromsorg”

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Veckan före jul, vecka 51, med avslutning på uppesittarkvällen dan före dopparedagen, tar Scan över Från Sveriges Instagram. Årets sista gäst tillverkar passande nog en mängd svenskproducerad julmat, inte minst julskinkor.

Stefan Superti, Development manager på Scan, berättar gärna mer om just julskinkorna och annan utmärkt julmat av Kött från Sverige.

Berätta om årets utbud av julskinkor!

– Vi ser att det blir allt viktigare för konsumenten att veta var skinkan kommer ifrån. Förra året lanserade vi vår gårdsmärka julskinka av Rapsgris. I år har vi arbetat vidare på den lokala förankringen och lanserar regionala julskinkor, från våra lokala samarbetsgårdar. Du hittar dem i Mälardalen, Skåne och Skaraborg. Vi tror helt enkelt på att maten smakar godare när man vet var den kommer ifrån.

Vilka trender ser ni kring julmaten?

– Trenderna går mer åt det gröna. Mycket för att balansera det traditionella julbordet som är mycket salt och fett. Vi ser därför att de traditionella kötträtterna som julskinka och köttbullar ackompanjeras av härliga rätter bestående av kål, citrus, rotfrukter. Och naturligtvis höstens skörd av grönsaker som är syltade. Picklad svamp är ju underbart gott.

Hos Scan betyder julen högsäsong, men när börjar ni jobba med julen?

– Vi börjar redan i maj! Första julbordet serveras i augusti.

Varför är märkningen Kött från Sverige viktig för er?

– Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Och nu om något är det viktigt att värna svenska råvaror. Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna och djurbetet i hela landet. Vi behöver alla hjälpa till att stödja de svenska bönderna genom att prioritera att köpa svenska råvaror när vi handlar i butiken och äter på restaurang. Både på kort sikt i den akuta situationen och på lång sikt för en livskraftig svensk matproduktion. Scan står för svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. Märkningen Kött från Sverige utgör en mycket viktig kompass för konsumenter att göra medvetna val i butik.

Vilka är fördelarna med det svenska köttet?

– Att välja kött med omsorg innebär att välja svenskt kött. Svenskt kött har många värden. Sverige är ett föregångsland beträffande hållbart lantbruk och vi har ett av de mest ambitiösa regelverken vad det gäller djurskydd, smittskydd, miljökrav och antibiotikaanvändning. Genom att äta kött som är producerat av våra svenska bönder bidrar vi även till ett naturligt kretslopp, öppna landskap och fler arbetstillfällen i Sverige.

Ni tar över Från Sveriges Instagram, vad kommer hända?

– Vi vill bjuda på matinspiration med spännande traditionella och lite oväntade inslag.

Vilka är dina egna favoritprodukter?

– Revben och fläsksida!


Mer information

Följ Scans inlägg på Instagram Från Sverige

Läs om Scan och deras produkter

Så vill svenskakarna ha sitt julbord 2018! 

Mer om märket Kött från Sverige

Aktuellt

Anrika Mando i Malmö – nu på vår Instagram

Mando Steakhouse har under lång tid lyft det svenska köttet på restaurangen och använder nu märkningen Kött från Sverige. Följ dem på Från Sveriges Instagram nästa vecka!

Ny äggrapport djupdyker i proteinets uppbyggnad

Fredag 11 oktober firas Äggets Dag, eller World Egg Day, världen över. Ägg är gott, hållbart producerat och innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver.

Svensk honung – titta efter märket Från Sverige

När du vill köpa honung med svenskt ursprung ska du titta efter ursprungsmärket Från Sverige när du handlar i butiken. Ordet honung är skyddat genom ett EU-direktiv.