från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Norrländsk pytt i panna – recept av Nazuk

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Från Sverige har ett samarbete med Nazuk Turdieva, Sveriges mästerkock 2023. I samarbetet tar Nazuk fram enkla recept som barn och vuxna kan laga tillsammans. Det finns mycket gott i säsong i augusti och Nazuk passar på att dela med sig av sitt bästa recept på norrländsk pytt i panna med lingonfraiche. I köket har hon med sig Henry. Här kan du ta del av receptet!

Nazuk tipsar:

– Låt barnen smaka på råvarorna under matlagningen! Låt barnen jämföra hur en råvara smakar rå och tillagad, på så sätt får barnen öva på att smaka på nya råvaror som dom kanske vanligtvis inte vill smaka.

Norrlänsk pytt i panna med lingonfraiche

Ca 4 portioner

Pytt i panna

Du behöver:

älg/renskav eller suovas
valfria rotsaker och grönsaker (exempelvis potatis, broccoli, lök, morot, morotsblast)
smör/olja till stekning
salt och peppar

Lingonfraiche

Du behöver:

2 msk lingonsylt/rårörda lingon
2,5 dl créme fraiche
salt och peppar
cayennepeppar (om man vill ha lite sting)

Gör så här:

Pytt i panna

1. Koka potatisen tills den är mjuk.
2. Skär resterande rotfrukter och grönsaker i munsbitar.
3. Stek köttet tills det nästan är klart.
4. Gå i med de hårda grönsakerna först, så som morot och stek i någon minut. Addera sedan resterande grönsaker och stek tills grönsakerna mjuknat något.
5. Krydda efter smak.

Lingonfraiche

1. Lägg ingredienserna i en bunke.
2. Vispa ihop lingonen och creme fraiche med en elvisp tills det blir fluffigt.
3. Krydda efter smak.


Fler recept av Nazuk Turdieva

Nazuk och Milla lagar mat – potatisbullar i våffeljärn

Två varianter på potatisbullar som enkelt görs i våffeljärn. Här kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Nazuk och hennes systerdotter Milla lagade rätten.

Knäckig paj med jordgubbspannacotta – recept av Nazuk

Knäckig paj med jordgubbspannacotta på svenska jordgubbar. Här kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Nazuk och 10-åriga Signe bakade!

Hulkenpasta – recept av Nazuk Turdieva

Recept på hulkenpasta, som får sin gröna färg från svenskodlade gröna ärtor där barnen själva kan tillsätta sina favorittillbehör.


Mer information

Från Sverige i samarbete med Nazuk Turdieva

Det här betyder Från Sverige-märket

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.

Grillguide – 5 saker att tänka på när du ska grilla

Äntligen är det grillsäsong! Men hur kan man vara säker på att det är svenskt kött, hur maxar man sin grilltallrik och vad är egentligen skillnaden på direkt och indirekt grillning? I vår grillguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på när du ska grilla!