från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Hulkenpasta – recept av Nazuk Turdieva

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Recept

Från Sverige har ett samarbete med Nazuk Turdieva, Sveriges mästerkock 2023. I samarbetet tar Nazuk fram enkla recept som barn och vuxna kan laga tillsammans. Nu under sommaren delar Nazuk med sig av sitt recept på Hulkenpasta, som får sin gröna färg från svenskodlade gröna ärtor där barnen själva kan tillsätta sina favorittillbehör. I köket har hon med sig Tage och Valter. Här kan du ta del av receptet!

Nazuk tipsar:

– Pastan får sin härligt gröna färg från de svenskodlade gröna ärtorna. Genom att kalla pastan för hulkenpasta blir det roligare för barnen att både vara med och laga pastan och på samma gång ett bra sätt att få barnen att äta mer grönt!

Hulkenpasta

Ca 4 portioner

Du behöver:

Hulkenpasta

250 g svensk pasta
2,5 dl pastavatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g svensk ost
250 g frysta ärtor
3 msk créme fraiche
färska örter, exempelvis basilika, persilja

Valfria tillbehör

valfri sallad (salladsmix, gurka, tomat)
andra toppings (ostkuber, skinka, salami)

Gör så här:

Hulkenpasta

1. Koka upp pastan i rikligt med saltat vatten.

2. När pastan kokat klart – spara 2,5 dl av pastavattnet och lägg över den färdigkokade pastan i en skål.

2. Skala och hacka upp den gula löken och vitlöken. Stek i neutral olja på medelvärme tills löken och vitlöken börjar bli glansig och mjukna.

3. Tillsätt de frysta ärtorna till löken i pannan och stek tills ärtorna blivit ljumna.

4. Riv ner osten.

5. Mixa ärtorna och löken i en bunke tillsammans med créme fraiche, pastavattnet, färska örter och osten tills du får en slät sås.

6. Häll över såsen över pastan och smaka av med salt.

Valfria tillbehör

Skär valfria grönsaker i mindre bitar och servera i små skålar på sidan om, alla får ta valfri mängd och sort till sig själv. Här funkar det utmärkt att anpassa tillbehören efter barnens preferenser.


Fler recept av Nazuk Turdieva

Nazuk och Milla lagar mat – potatisbullar i våffeljärn

Två varianter på potatisbullar som enkelt görs i våffeljärn. Här kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Nazuk och hennes systerdotter Milla lagade rätten.

Knäckig paj med jordgubbspannacotta – recept av Nazuk

Knäckig paj med jordgubbspannacotta på svenska jordgubbar. Här kan du ta del av receptet och hur det såg ut när Nazuk och 10-åriga Signe bakade!


Mer information

Från Sverige i samarbete med Nazuk Turdieva

Det här betyder Från Sverige-märket

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.