Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!
Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett handlagsprov med örret som råvara samt lagat en huvudrätt av en hemlig råvarukorg. De åtta kockar som fått högst total poäng från båda dagarna är vidare till final i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I dag avslöjas också att fyra av finalisterna kommer att få lämna finalen redan efter dag 1 samt vilka delmoment som väntar under finalen.
Från Sverige – stolt partner till Årets Kock 2018.
Klara för final i Årets Kock 2018
- David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden, tel: 0723-50 85 33
- Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm, tel: 0703-97 12 38
- Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg, tel: 0707-55 16 73
- Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken, Malmö, tel: 0709-82 00 85
- Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm, tel: 0702-79 99 88
- Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping, tel: 0730-53 37 07
- Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang, Örebro, tel: 0704-15 66 62
- Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen, Stockholm, tel: 0707-39 81 50
Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng 134. Poängen från kvalet följer inte med till finalen.
Grattis finalister! Väl kämpat ni som nästan nådde hela vägen fram!
Nyhet i finalen
Årets final skiljer sig i många avseenden mot tidigare år. Den är över två dagar, innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.
Finaldag 1 – 28 september
Åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen.
Finaldag 2 – 29 september
Fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.
Biljetter till finalen köper du här
Biljett fredagen den 28 september 2018
Biljett lördagen den 29 september 2018
Biljett fredag och lördag 28-29 september 2018
Från Sverige stolt leverantör till Årets Kock 2018!
När Årets Kock 2018 – Svenska Mästerskapen i professionell matlagning – går av stapeln den 28-29 september är ursprungsmärkningen Från Sverige stolt leverantör till tävlingen. Tillsammans med Svenskt Kött är vi på plats i Kungliga Tennishallen i Stockholm och bjuder på smakprover med svenska råvaror i fokus och berättar om ursprungsmärkningen. I år har finaltävlingen, som tidigare var ett branschevenemang, öppnat upp för alla som är intresserade av att se tävlingen.
Bilder på finalisterna och tävlingsbidragen
På https://aretskock.se/bildbank/ hittar du porträttbilder på de 8 finalisterna, samtliga 32 tävlingsbidrag som lagades upp under dag 1 och actionbilder på de 16 kockar som gick vidare till dag 2 i kvalet. Bilderna är fria att ladda ner och använda.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 kockar går vidare till dag 2. I finalen den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm, gör 8 kockar upp om segern. Biljetter släpps idag till allmänheten.
Mer information
Vi ses på Årets Kock med Svenskt Kött & Äppelriket
Delfinal: Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2
Från Sverige stolt leverantör till Årets Kock 2018 – svenska råvaror i fokus
Läs mer om tävlingen på åretskock.se
Mer om Svenskt Kött
Mer om svenska råvaror