Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2
Grattis säger vi till de 16 tävlande som gått vidare till dag 2 i kvaltävlingen inför Årets Kock - SM i professionell matlagning. Imorgon tävlar de om de 8 finalplatserna i Årets Kock 2018. Första dagen stod teori, råvarukännedom och upplagning av tävlingsrätt på programmet. Här är de som gått vidare!
Pressmeddelande från Årets Kock.
Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av tävlingsbidrag är det nu klart vilka 16 kockar som går vidare till andra kvaldagen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I morgon avgörs vilka 8 som kniper en finalplats, följ tillkännagivandet live onsdagen den 20 juni kl 15.30.
Klara för dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018.
Välkomna att ringa för intervju.
- Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro, tel: 0704-15 66 62
- Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm, tel: 0735-46 94 44
- Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm, tel: 0762-57 77 79
- David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden, tel: 0723-50 85 33
- Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg, tel: 0707-92 21 41
- Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping, tel: 0730-53 37 07
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm, tel: 0702-79-99-88
- Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm, tel: 0703-97 12 38
- Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda, tel: 0734-16 33 81
- Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm, tel: 0707-39 81 50
- Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm, tel: 0733-60 09 55
- Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö, tel: 0708-91 76 76
- Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg, tel: 0707-55 16 73
- Niklas Pallgren, Kämpasten, Sigtuna, tel: 0703-70 32 91
- Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö, tel: 0709-82 00 85
- Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm, tel: 0709-84 60 10
– Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.
Den poäng som de tävlande fått under dag 1 följer med till dag 2, men redovisas inte.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen omfattar en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 går vidare till dag 2. 8 kockar tar sig till finalen som hålls 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.
Dagens tävlingsmoment
Första dagen, den 19 juni, stod teori, råvarukännedom och upplagning av tävlingsrätt på programmet. För de som går vidare till andra dagen är det först ett handlagstest och sen hemlig råvarukorg. De åtta kockar som samlar ihop flest poäng totalt i dessa fem delmoment går vidare till finalen, berättar Anders Dahlbom Wettergren, tävlingsledare Årets Kock 2018.
Mer information
Från Sverige stolt partner till Årets Kock 2018
Läs mer om tävlingen på åretskock.se
Mer om Svenskt Kött
Mer om svenska råvaror