från sverige

Tillbaka

Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Grattis säger vi till de 16 tävlande som gått vidare till dag 2 i kvaltävlingen inför Årets Kock - SM i professionell matlagning. Imorgon tävlar de om de 8 finalplatserna i Årets Kock 2018. Första dagen stod teori, råvarukännedom och upplagning av tävlingsrätt på programmet. Här är de som gått vidare!

Pressmeddelande från Årets Kock.

Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av tävlingsbidrag är det nu klart vilka 16 kockar som går vidare till andra kvaldagen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I morgon avgörs vilka 8 som kniper en finalplats, följ tillkännagivandet live onsdagen den 20 juni kl 15.30.

Klara för dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018.
Välkomna att ringa för intervju.

  • Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro, tel: 0704-15 66 62
  • Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm, tel: 0735-46 94 44
  • Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm, tel: 0762-57 77 79
  • David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden, tel: 0723-50 85 33
  • Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg, tel: 0707-92 21 41
  • Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping, tel: 0730-53 37 07
  • Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm, tel: 0702-79-99-88
  • Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm, tel: 0703-97 12 38
  • Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda, tel: 0734-16 33 81
  • Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm, tel: 0707-39 81 50
  • Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm, tel: 0733-60 09 55
  • Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö, tel: 0708-91 76 76
  • Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg, tel: 0707-55 16 73
  • Niklas Pallgren, Kämpasten, Sigtuna, tel: 0703-70 32 91
  • Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö, tel: 0709-82 00 85
  • Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm, tel: 0709-84 60 10

– Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.

Den poäng som de tävlande fått under dag 1 följer med till dag 2, men redovisas inte.

Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen omfattar en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 går vidare till dag 2. 8 kockar tar sig till finalen som hålls 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.


Dagens tävlingsmoment

Första dagen, den 19 juni, stod teori, råvarukännedom och upplagning av tävlingsrätt på programmet. För de som går vidare till andra dagen är det först ett handlagstest och sen hemlig råvarukorg. De åtta kockar som samlar ihop flest poäng totalt i dessa fem delmoment går vidare till finalen, berättar Anders Dahlbom Wettergren, tävlingsledare Årets Kock 2018.

Startordningen den 19 juni

Tävlingsmomenten den 19 juni


Mer information

Från Sverige stolt partner till Årets Kock 2018

Läs mer om tävlingen på åretskock.se

Mer om Svenskt Kött

Mer om svenska råvaror

 

Aktuellt

Amaryllisens dag idag – perfekt tid att plantera

Nu är det perfekt att plantera amaryllisen inför jul – Blomsterfrämjandet ger dig bästa tipsen! Titta efter märket när du väljer advent- och julblommor så vet du att de är svenskodlade.

”Svensk havre har god smak och högt näringsinnehåll”

Träffa Frebaco Kvar på Från Sveriges Instagram v 46 och lär mer om havre och spannmål från Västgötaslätten. Läs intervjun med Martin Pardell, affärsområdeschef.

Grattis till Chark-SMs värdiga Svenska Mästare!

Tillsammans med Svenskt Kött var vi på plats med märket Kött från Sverige på Chark-SM 2018. Grattis till alla Svenska Mästare – och extra hurra för företag som ursprungsmärker!