från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Festmeny med svenska råvaror på Dagligvarugalan

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Det var en riktig feststämning under Dagligvarugalans 10-årsjubileum i Blå Hallen när butiksmedarbetare, butiker och företag tog emot sina priser på scenen. Galamiddagens meny på svenska råvaror och svenska smaker bidrog till att kvällen blev både smakfull och god! Här är kvällens menyn!

Förrätten under Dagligvarugalan, med grönsaker från SydGrönt och svamp från Hällestad.

 

Som samarbetspartner till Dagligvarugalan var galamiddagen ett väl valt tillfälle att exponera Från Sverige för alla kompetenta butiksmedarbetare och samtidigt koppla märkningen i butiken till måltiden. Menyn skapades av Fredrik Eriksson, krögare Långbro Värdshus, restaurang Asplund och Nationalmuseum, tillsammans med Stadshusets Nobelkockar som även tillagade menyn, med köksmästare Gunnar Eriksson i spetsen. Menyn innehöll många kategorier av utmärkta svenska råvaror – vilka kan du se i menyn nedan.

Grattis alla vinnare!

Vi gratulerar samtliga nominerade och alla vinnare!  Vi hoppas galamiddagen av svenska råvaror föll er i smaken. Och tack att ni hjälper kunderna att hitta råvaror, livsmedel och växter Från Sverige i era butiker.


Meny Dagligvarugalan 2018

Flera företag som använder märkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige var leverantörer av svenska råvaror till Dagligvarugalan.

Förrätt

Trädgårdssallad med ostcrème på Biskop® Premium 24 mån från Falköpings Mejeri, vid sidan serveras smörstekt svamp från Hällestad

Varmrätt

Rödvinsbrässerad oxbringa med källarrökt fläsk från Scans svenska gårdar serveras med svenskodlad syrad rödlök, kål i variation samt potatispuré med svartkål och pepparrot från SydGrönt

Dessert

Vaniljbavaroise med kompott på svenska äpplen från Äppelriket Österlen serveras med kanelglass och havresmulor

Leverantörer till galamiddagen:

Falköpings Mejeri  Med kärlek från Svenska gårdar
Hällestad Bara ekologisk svamp
Scan Smaken av Sverige.
SydGrönt  Från Svenska odlare. Till dig.
Äppelriket Österlen Svensk närodlat & gott


Dagligvarugalan – branschens stora galakväll

Under Dagligvarugalan står dagligvarubranschen medarbetare i fokus. Visionen är att lyfta branschen i hela landet och riktar strålkastarljuset mot alla kreativa, nytänkande och framgångsrika insatser som görs inom branschen. Galan hölls i Blå Hallen i Stockholms stadshus den 20 september. Läs mer om Dagligvarugalan, ett event av tidning Fri Köpenskap


Mer information

Läs mer om och se bilder på årets vinnare här –  Dagligvarugalan 2018

Mer om Från Sverige – stolt samarbetspartner till Dagligvarugalan 2018

Relaterade inlägg

kiviks musteri

Nu är det skördetid på Kiviks Musteri!

Skördetiden är i full gång i Kivik! Vi bad XXX berätta om hur skörden går till, produkterna och varför Från Sverige-märkningen är viktig.

kött från sverige

Därför ska du titta efter märket Kött från Sverige

Det finns många goda skäl att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Ta del av 5 utmärkta skäl till att titta efter märket Kött från Sverige nästa gång du handlar.

Kött och charkuterier — Från Sverige-veckorna

Vi bad Nybergs Deli, Jakobsdals Charkuteri och Scan, som använder Kött från Sverige-märket på kött och chark, berätta vad de gör i butikerna under Från Sverige-veckorna.