från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Det här händer under Korvfestivalen 2023

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 mars 2023. På Korvfestivalen har du möjlighet att träffa korvproducenter, provsmaka olika sorters korv och passande tillbehör samt upptäcka nya korvfavoriter att köpa med dig hem. Här nedan kan du läsa mer om vad som händer på Korvfestivalen 2023.

Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 mars 2023.


Korvfestivalen 2023

Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare. Här möter du som besökare svenska såväl som internationella producenter, som bjuder på både nya och gamla korvklassiker, spännande och innovativa korvtillbehör tillsammans med passande dryck. Dessutom kan du som besökare ta del av ett gediget scenprogram på Från Sverige-scenen.

Bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Kött från Sverige eller Från Sverige. Märket betyder att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Om en korv märkt med Kött från Sverige eller Från Sverige även innehåller ost kan du vara säker på att även osten i korven 100% svensk!

Halllista över Korvfestivalen och utställarna. Med reservation för eventuella ändringar.

De utställare som märker med Från Sverige och Kött från Sverige som är på plats under Korvfestivalen är Bullens, Ello i Lammhult, ICA, Jojjen, Lindvalls, Lithells, Lönneberga, Scan, Sorunda KorvfabrikSpecialcharkStensåkra Charkuteri.


5 anledningar att besöka Korvfestivalen

1. Provsmaka

Vandra runt bland utställarna och provsmaka det unika utbudet av korv och passande tillbehör.

2. Intressanta möten

Träffa och samtala med andra korvälskare och producenter från hela landet.

3. Lär dig mer om korv

På plats hålls ett gediget scenprogram fullmatat med inspiration och kunskap.

4. Rösta fram din favorit

Under korvfestivalen kan du även rösta på sin favoritkorv respektive favoritkorvtillbehör.

5. Köp med dig korv hem

Provsmaka dig fram och köp med dig dina favoritkorvar hem.


Träffa Från Sverige på Korvfestivalen!

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Korvfestivalen där vi vill uppmärksamma den svenska korvens mervärden och värdet av att välja svensk korv i butiken. Från Sverige-märkningen kommer vara på plats under Korvfestivalen och delta med en monter, medverka i scenprogrammet där vi kommer att presentera spännande färska siffror ur Korvrapporten 2023 med mer.


För att en korv ska kunna märkas med Kött från Sverige krävs det att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Praktisk information

Datum och öppettider

Fredag 10 mars kl. 15 – 20
Lördag 11 mars kl. 10 – 18
Söndag 12 mars kl. 10 – 16

Plats

Münchenbryggeriet, Stockholm

Biljetter

Förköp: 180 kr.
I entrén i mån av plats: 200 kr
Barn <12 år, gratis i målsmans sällskap på måndagen.
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort i present.

Här köper du biljetter


Mer information

Läs mer inne hos Korvfestivalen

Köp din biljett till Korvfestivalen här

Läs mer om märket Kött från Sverige

10 fakta om korv – visste du det här om korv?

Lär dig allt om korv i Lilla Korvskolan

10 spännande fakta om vardagshjälten falukorven

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.