från sverige

Tillbaka

Grillmiddag med Från Sverige – film

Publicerad Film

Härligt med grillmiddag! Titta efter märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige när du handlar råvaror livsmedel och växter. Filmen finns i en lång och kort version och receptet som nämns i filmen hittar du också här.


Film: Grillmiddag med Från Sverige (lång version, 1:02 min)


Äppelpaj på grillen med svenska äpplen

12 bitar

Pajdeg
200 g smör
4 1/5 dl vetemjöl
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 msk mjölk
2 kryddmått salt

Fyllning
250 g mandelmassa
6 äpplen
4 msk strösocker
1 msk malen kanel
50 g smör

Så här gör du

Pajdegen
Skär smöret i bitar och blanda med vetemjöl och socker till en smulig deg.
Blanda i mjölken och salt, arbeta ihop till en pajdeg.
Låt pajdegen vila i en plastpåse i kylen 1 timme.
Baka sedan ut pajdegen i en stor pajform, 26 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel.

Fyllning
Riv mandelmassan fint och strö över pajbotten.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Blanda ihop socker och kanel.
Vänd äppelklyftorna i kanelsockret.
Lägg klyftorna i ett cirkelformat mönster på pajdegen.
Klicka på smöret.

Gör ett paket av folie runt pajformen 
Lägg ett stort ark aluminiumfolie under pajformen och vik ihop ändarna som en topp.
Lägg ytterligare ett stort ark aluminiumfolie omlott under pajformen och vik ihop på samma sätt och forma till en topp och vik ner den.
Picka några hål i folie så att ångan från pajen kommer ut.
Se till att det är dubbelt med aluminiumfolie så att inte vätska läcker ut.

Grilla!
Sätt pajformen på grillen och sätt på locket, grädda i ca 20 minuter.
Man får passa under tiden så att inte undervärmen är för hög.
Ta ut pajen och lossa på folie och titta om den är färdig, fortsätt annars och grädda några minuter extra, äppelklyftorna ska vara mjuka.
Låt den svalna något.
Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.

Smaklig måltid!


Mer information

Vad betyder märket Från Sverige ?

Filmer Från Sverige

Märket Från Sverige – Svenskmärkning på YouTube

Aktuellt

Här är finalisterna för Årets Kock 2019

Efter två intensiva dagar under kvalet till Årets Kock 2019 på Restaurangakademien i Stockholm står det nu klart vilka som gått vidare att tävla i finalen i höst.

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2019

Svenska folket anser att den viktigaste egenskapen är att maten är närproducerad enligt Food & Friends senaste matrapport från 2019

Vinnarna har korats i White Guide Green 2019

Den 12 juni på Bonniers Konsthall i Stockholm lanserades den andra upplagan av White Guide Green och Sveriges mest hållbara matbutiker korades.