från sverige

Tillbaka

Välj svenskt ekologiskt under EKO-september

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

September har blivit kampanjmånaden för ekologiska livsmedel. Titta efter märket Från Sverige när du handlar ekologiskt så vet du att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

svenskt ekologiskt

Välj svenskt ekologiskt under EKO-september! Här kan du se ett axplock av ekologiska Från Sverige-märkta produkter.

EKO-september – kampanjmånaden för ekologiskt

EKO-september är en kampanj för ekologiska livsmedel. Syftet med EKO-september är att öka kunskapen och driva försäljningen av ekologiska råvaror och livsmedel. Inne på Helt Enkelt Eko finns det information, fakta och inspiration om ekologisk mat och ekologiskt lantbruk. Här finns också material och inlägg att ladda ner för dig som vill sprida kunskap vidare och du kan även se aktiviteter som anordnas under månaden.

Välj svenskt ekologiskt under EKO-september!

För dig som vill välja ekologiska Från Sverige-märkta produkter finns det många produkter att välja mellan, allt ifrån grönsaker, mejerivaror, charkuterier, gryn, bröd till konserver och frysta varor. Så titta efter märket Från Sverige när du handlar ekologiskt, så vet du att varan dessutom är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Mer information

Läs mer om EKO-september inne på kampanjsidan för EKO-september

Här kan du se alla företag som använder ursprungsmärkningen Från Sverige

Aktuellt

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.

Årlig kontrollavgift sänks för mindre företag

Nu underlättar Svenskmärkning för små företag att ursprungsmärka genom att sänka kontrollavgiften för de företag som har en årsomsättning på 0-9 miljoner kronor.