från sverige

Tillbaka

Välj svenskt ekologiskt under EKO-september

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

September har blivit kampanjmånaden för ekologiska livsmedel. Titta efter märket Från Sverige när du handlar ekologiskt så vet du att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

svenskt ekologiskt

Välj svenskt ekologiskt under EKO-september! Här kan du se ett axplock av ekologiska Från Sverige-märkta produkter.

EKO-september – kampanjmånaden för ekologiskt

EKO-september är en kampanj för ekologiska livsmedel. Syftet med EKO-september är att öka kunskapen och driva försäljningen av ekologiska råvaror och livsmedel. Inne på Helt Enkelt Eko finns det information, fakta och inspiration om ekologisk mat och ekologiskt lantbruk. Här finns också material och inlägg att ladda ner för dig som vill sprida kunskap vidare och du kan även se aktiviteter som anordnas under månaden.

Välj svenskt ekologiskt under EKO-september!

För dig som vill välja ekologiska Från Sverige-märkta produkter finns det många produkter att välja mellan, allt ifrån grönsaker, mejerivaror, charkuterier, gryn, bröd till konserver och frysta varor. Så titta efter märket Från Sverige när du handlar ekologiskt, så vet du att varan dessutom är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Mer information

Läs mer om EKO-september inne på kampanjsidan för EKO-september

Här kan du se alla företag som använder ursprungsmärkningen Från Sverige

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.