från sverige

Tillbaka

Utmärkt fisk från Gårdsfisk — tre nyheter i butiken

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Gårdsfisk vill att alla ska kunna äta fisk som är god, klimatsmart och uppfödd i Sverige. Gårdsfisk märker sin fisk med Från Sverige och nu hittar du tre nya produkter i butiken: färs och ryggbit av Gårdsclarias och filé av Rödstrimma. Utmärkt till julbordet!

Om Gårdsfisk

Gårdsfisk är precis vad det låter som – fisk på en gård. Sedan 2013 har Gårdsfisk fött upp fisk i en ladugård utanför Kristianstad. Fisken föds upp i bassänger där vattenkvalitén kontrolleras för att garantera fisken så bra miljö som möjligt. Detta som en lösning på de miljörelaterade problem som kan finnas med fiskuppfödning i kassar i hav och sjöar. Överskottet på näringsämnen som uppstår i fiskuppfödningen används i sin tur för jordbruksmarken utanför vilket innebär en näringsbalans mellan protein (fiskuppfödning) och grödor (odling) – ett hållbart kretslopp.

All fisk från Gårdsfisk är märkt med Från Sverige. Märkningen innebär att fisken är uppfödd och slaktad i Sverige och att beredning, förädling och packning sker i Sverige.

Tre nya produkter i butik

Gårdsfisk föder idag upp två arter fisk: Clarias och Rödstrimma. Rödstrimman kan till exempel jämföras med torsk, gös eller abborre, och rökt Clarias påminner nästan om rökt lax. Gårdsfisk säljs färsk, hel eller som filé hos fiskhandlare över hela landet. Nu finns även tre nya produkter i butiken – färs och ryggbit av Clarias och filé av Rödstrimma.

Utmärkt fisk på julbordet

Varmrökt Clarias firar i år sin femte jul och är en fantastisk fisk att njuta av på julbordet. Med gårdsfisk nya produkter kan du dessutom laga många av julbordsklassikerna, exempelvis låta köttbullarna samsas med fiskfärsbullar!

Håll utkik efter inspirerande julrecept på klimatsmart fisk på Gårdsfisk hemsida


Mer information

Läs mer om Gårdsfisk
Mer om Gårdsfisks fiskar och recept
Gårdsfisk återförsäljare

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Aktuellt

Från Sverige-veckorna 2021 — save the date!

Efter förra årets lyckade premiär har vi i år förlängt butiksaktiviteten till två veckor. Boka in Från Sverige-veckorna vecka 38 och 39 2021! Låt märket jobba!

Så bjöds det in till Från Sverige-veckan 2020

Efter förra årets lyckade pilotvecka är det dags att boka in butiksaktiviteten Från Sverige-veckorna 2021. Så här såg det ut 2020 — nu är det dags att boka in 2021!

Svenska tomater året runt

Tomater året runt från Sveriges största odlare

Strax utanför Trelleborg ligger Sveriges största tomatodling Alfred Pedersen & Son, och de använder märket Från Sverige. Här odlas svenska, smakrika tomater hela året runt!