från sverige

Tillbaka

Svenskmärknings vd nominerad till Livsmedelspriset

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Svenskmärknings vd Maria Forshufvud är nominerad till Livsmedelspriset 2020 av Nätverket Livsmedel i fokus. Maria är en av åtta nominerade kandidater som offentliggjordes under gårdagen.

Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, är nominerad till Livsmedelspriset 2020 av Nätverket Livsmedel i fokus.

– Jag är fantastiskt glad och stolt över nomineringen, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning AB. Den betyder mycket för hela teamet här på Svenskmärkning AB. Vi arbetar alla hårt för att, tillsammans med de företag som märker sina produkter med Från Sverige, lyfta ursprungsmärkta svenska råvaror, livsmedel och växter.

Livsmedelspriset delas varje år ut till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

– Märkningen Från Sverige gör skillnad både för konsumenter och producenter. För konsumenten gör märket det enklare att hitta de svenskproducerade produkterna. För företagen tydliggör märkningen att produkterna är svenskproducerade och inte har varit ute och rest, oavsett om det är råvaror, livsmedel eller växter. Det är en styrka och det bidrar i förlängningen till arbetstillfällen, en levande landsbygd och möjlighet till utveckling av produktionen i landet, säger Maria Forshufvud.


Motivering till nomineringen

”Maria Forshufvud har som vd för Svenskmärkning AB, det senaste året nått nya fantastiska nivåer för etableringen av märkningen ”Från Sverige” på svenska livsmedel. År 2020 har man nått 10 000 svenska produkter och 200 märkesanvändande företag. Den frivilliga ursprungsmärkningen är nu känd av 84% av konsumenterna, hela 78% har förtroende för märkningen och tycker att den är viktig. Maria har arbetat strategisk och operativt och tagit in märkningen i många nya forum och samarbeten. Svenskmärkning AB är en del av framgången med den påtagligt växande efterfrågan av svenska livsmedel.”

Bild på Maria Forshufvud finns på MyNewsdesk


Mer information

Nätverket Livsmedel i fokus står bakom priset, som delats ut sedan 1964. Årets vinnare kommer att tillkännages under oktober. Läs mer om nomineringarna 2020

Om Svenskmärkning AB

 

Aktuellt

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.