från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Styrelsen och Ulrika Ekström, vd för Svenskmärkning, har valt att gå skilda vägar

Publicerad Aktuellt Företag

Svenskmärknings styrelse och Ulrika Ekström, vd för Svenskmärkning AB, går skilda vägar. Svenskmärkning, som ägs av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.

Pressmeddelande Svenskmärkning AB 080623

– Det har varit en otroligt rolig resa, både att se Från Sverige-märkningen växa, och att kännedomen och förtroendet för märkningen ökat till vad den är idag. Jag ser fram emot att följa den viktiga utvecklingsresan framöver, säger Ulrika Ekström.

Styrelsen tackar Ulrika Ekström för fina insatser för Svenskmärkning och önskar henne lycka till med framtida utmaningar!

Ulrika Ekströms sista arbetsdag är den 18 juni 2023.

Fram till dess att en ny vd är på plats kommer Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning, att gå in som tf vd och ansvara för den löpande verksamheten. Styrelsen kommer inom kort att påbörja rekryteringen av en ny vd.

Kontaktpersoner Svenskmärkning

För press: Åsa Odell, ordförande, 070-5381124, [email protected]
För företag: Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig, 070-942 35 71, [email protected]


Om Från Sverige

Ursprungsmärkningen Från Sverige är en frivillig märkning som gör det enkelt att hitta svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter i butiken, i näthandeln och på restaurangen. Märket används på produkter som uppfyller Svenskmärkning AB kriterier: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Det förtydligande märket Kött från Sverige används på kött och charkuterier och mejeriprodukter kan använda antingen märket Mjölk från Sverige och Från Sverige.

Läs mer här


Mer information

Ta del av hela pressmeddelandet här

Relaterade inlägg

ketchup

Nu finns det Från Sverige-märkt ketchup i hyllorna

Systrarna Lisa Lönner och Maja Påhlman lanserar nu sitt nya varumärke ”Finaste av” där syftet med det nya varumärket är att öka andelen svenska produkter i matbutikernas hyllor. En av de första produkterna är Från Sverige-märkt ketchup.

knäckbräck

Mackanskost tips på julgodis – knäckbräck

Är du också trött på kladdiga knäckformar som vickar och het knäck på fingrarna? Då tipsar Marcus Frank om att göra knäckbräck på svenska råvaror. Här kan du ta del av receptet.

Det vill svenskarna helst ha på sitt julbord

Det viktigaste i planeringen av julbordet är att maten är svenskproducerad och inte för dyr. Det visar Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning som du kan ta del av här.