från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vilket lag vinner kvällens stafettävling?

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Kvällens avsnitt bjuder på en stafett tävling du inte vill missa! Vilket lag tror du vinner? Programmet sänds ikväll klockan 20:00 på TV4 med 15 avsnitt fram till den 5 april.

Avsnitt 5

Kött från Sverige går in som huvudsponsor med syfte att öka kännedomen och etablera den nya frivilliga ursprungsmärkningen på marknaden. Målet är att konsumenterna ska känna till märket och hålla utkik efter det på kött och charkuterier i butiken.

Populärt matprogram

Sveriges mästerkock i TV4 är Sveriges populäraste matprogram. I programmet tar svenska amatörkockar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn ska de visa upp sina kulinariska kunskaper och leverera i varje moment för att få vara kvar i tävlingen.

Fött, uppfött, förädlat och förpackat i Sverige

Märket Kött från Sverige är en del av den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Kött från Sverige används på kött och charkuterier medan märket Från Sverige används på övriga svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.


Om programmet

Juryn i Sveriges mästerkock består av Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström.

Precis som tidigare säsonger handlar tävlingen lika mycket om förstklassig matlagning som att klara av att hålla tävlingsnerverna i schack om man vill ha chans att ta hem den prestigefyllda titeln, en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta.

Säsongsstart onsdagen 11 januari klockan 20 i TV4 och på TV4 Play.



Läs mer om Kött från Sveriges sponsring av Sveriges mästerkock här

Relaterade inlägg

Slaktarkorv — från galen idé till smaksäker korv

Vad var det för galen idé grisbonden Per Karlsson fick när han utvecklade sina produkter och varför heter det Slaktarkorv? Läs om Slaktarkorv, korven där även de finare köttdetaljerna ingår i korven.

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.