från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Kött från Sverige är huvudsponsor av Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock är ett populärt och spännande program för alla som tycker om matlagning. Med vår medverkan som huvudsponsor vill vi inspirera och påminna tittarna om att välja svenskt kött när de handlar. Här på frånsverige.se kommer vi dela med oss av information kring tävlingen.

 

Varför är Kött från Sverige huvudsponsor?

Att Kött från Sverige går in som huvudsponsor av Sveriges mästerkock är startskottet för att öka kännedomen och etablera den nya frivilliga ursprungsmärkningen på marknaden. Målet är att konsumenterna ska känna till märket och hålla utkik efter det på kött och charkuterier i butiken.

Vad betyder märket Kött från Sverige?

Kött från Sverige ersätter den tidigare ursprungsmärkningen Svenskt kött. Övergången sker successivt under 2017. Märket Kött från Sverige finns på både kött, charkuterier och vilt kött som uppfyller kriterierna. Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och varan är förädlad och förpackad här.

En breddad ursprungsmärkning

Märket Kött från Sverige är en del av den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Kött från Sverige används på kött och charkuterier medan märket Från Sverige används på övriga svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Tillsammans breddar Kött från Sverige och Från Sverige den svenska ursprungsmärkningen, som är ett svar på konsumenternas ökade efterfrågan på svenskproducerade livsmedel. Den är även ett sätt att hjälpa till att säkra tillgången på svenskt kött och andra svenska råvaror i framtiden.


Sveriges mästerkock – Sveriges populäraste matprogram

I Sveriges mästerkock ska svenska amatörkockar ta steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn ska de visa upp sina kulinariska kunskaper och leverera i varje moment för att få vara kvar i tävlingen. Programmet börjar sändas den 11 januari med 15 avsnitt fram till den 5 april 2017.

Följ Sveriges mästerkock på TV4


Vad händer i avsnitten?

Avsnitt 5: Stafett pressar kockarna till max

Avsnitt 6: ”Jag får helt blackout” 

Avsnitt 7: Matmagi med Joe Labero

Avsnitt 8: Känslosamt med hyllningsrätter

Avsnitt 9: Kockarna lagar vilt

Avsnitt 10: Champagneprovning

Avsnitt 11: Dadlar och Dubai

Avsnitt 12: Markus Aujalays pasta

Avsnitt 13: Familjemedlem på besök

Avsnitt 14: Vem gör bästa kokboken?

Avsnitt 15: Final med Klara och Gillis!

Grattis Klara Lind! Se finalen i Sveriges mästerkock 2017.