från sverige

Tillbaka

Lamm är bäst på hösten – svenskt #höstlamm

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu börjar högsäsongen för svenskt lamm. Under oktoberveckorna 40 och 41 lyfter kampanjen #Höstlamm det svenska lammet för att påminna om att titta efter märket Kött från Sverige i butiken och inspirera till matlagning med svenskt lamm på nytt vis. Kocken Erik Videgård bjuder på helt nya lammrecept med asiatiska smaker.
Häng med oss i sociala medier och på höstlamm.se!

Älskar du lamm ska du passa på nu när det finns som mest färskt svenskt lamm i butikerna. Höstlammen föds under våren och har betat friskt gräs ute i hagen hela sommaren. Förutom att du får ett smakrikt, ljust och mört kött, får du svenska mervärden på köpet.

Kocken Erik Videgård inspirerar – fyra lammrecept med asiatiska smaker

Kampanjen #Höstlamm vill inspirera till matlagning med svenskt lamm på nytt vis. Under veckorna bjuder kocken Erik Videgård oss på helt nya lammrecept med asiatiska smaker. Lamm kan varieras på en mängd spännande vis efter all världens recept och smaksättningar. Idag finns det också många delar att välja mellan i butiken.

Märket Kött från Sverige visar vägen till det svenska lammet

Märket Kött från Sverige på lammkött och charkuterier betyder att lammet är fött och uppfött i Sverige och att varan är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

–Märket Kött från Sverige gör det enkelt att hitta det svenska lammet i butiken. Med kampanjen vill påminna om att göra ett aktivt val för svenskt lamm i butiken. Det svenska lammet står idag för endast cirka 30% av det lamm vi äter i Sverige, så det har en stor potential att öka, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Lamm är bäst på hösten

Får och lamm är duktiga på att beta, röja sly och hålla landskapen öppna. Det ger liv till den biologiska mångfalden i beteshagen och just att de bara har betat gräs, örter och sly ger ett bra och smakrikt kött som är rikt på omega-3.

–I Sverige äter vi oftast lamm till påsken, men det är på hösten som de svenska lammen egentligen borde få en högtid, säger Gudrun Haglund-Eriksson, ordförande Svenska fåravelsförbundet.

Följ oss på sociala medier, på #höstlamm och höstlamm.se vecka 40 och 41!
Dela gärna inlägg, bilder, filmer och butiksmaterial i din kommunikation.
Tagga med #höstlamm och #köttfrånsverige

På höstlamm.se lär du dig mer om svensk lammuppfödning, höstlamm, får recept och bästa knepen att tillaga olika lammdelar.

Bakom initiativet #Höstlamm står Svenskmärkning med ursprungsmärket Kött från Sverige, Svenskt Kött, Lantbrukarnas riksförbund (LRF), Lammproducenterna, Fåravelsförbundet, KLS Ugglarps och Scan.


Mer information

Inspiration, recept kunskap på höstlamm.se

Från Sveriges Instagram

Ladda ned pdfer med butiksmaterial

 

Aktuellt

Anrika Mando i Malmö – nu på vår Instagram

Mando Steakhouse har under lång tid lyft det svenska köttet på restaurangen och använder nu märkningen Kött från Sverige. Följ dem på Från Sveriges Instagram nästa vecka!

Ny äggrapport djupdyker i proteinets uppbyggnad

Fredag 11 oktober firas Äggets Dag, eller World Egg Day, världen över. Ägg är gott, hållbart producerat och innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver.

Svensk honung – titta efter märket Från Sverige

När du vill köpa honung med svenskt ursprung ska du titta efter ursprungsmärket Från Sverige när du handlar i butiken. Ordet honung är skyddat genom ett EU-direktiv.