från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Här är de 18 kvalfinalisterna i Årets Kock 2024!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu är det klart vilka 18 kvalfinalister som kommer att tävla om de 6 finalplatserna i Årets Kock 2024. Vi gratulerar till uttagningen! Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock.

Grattis till årets kvalfinalister som har gått vidare till kvalificeringstävlingen den 11-12 juni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Totalt är det 18 kvalfinalister som kommer att tävla om de 6 finalplatserna och vilka det blir står klart den 12 juni. Finalen för Årets Kock 2024 är den 17 oktober i Stockholm.

Kvalfinalister 2024 är

  • Moa Johansson — souschef på restaurang ROT på Gotland
  • Michael Andersson — köksmästare på Celeste/Frilans Petite Gastronomi i Stockholm
  • Mikaela Håkansson — souschef på Färna Herrgård i Färna
  • Mikael Feuk — köksmästare på Gastro Gaspari i Flyinge
  • Robin Lindqvist Frank — kock på KOKA / Björns Bar i Göteborg
  • Harald Linder — souschef på Persona i Stockholm
  • Eskil Sundblad — kökschef på Gemla Vinbar i Stockholm
  • Lotta Karlsson — kock på Restaurang Ärla i Stockholm
  • Magnus Åkerström — köksmästare på Bibliothek på Lidingö
  • Tobias Arndt — souschef på Aristo i Stockholm
  • Jesper Wallqvist — kock på Restaurang Tre Bröder i Sundbyberg
  • Pontus Wellén — Executive Chef på Sheraton Stockholm Hotel i Stockholm
  • Lars Niklasson — kock på ISS Danske Bank i Stockholm
  • Henric Herbertsson — kökschef på SK Mat och Människor i Göteborg
  • Evelina Änggren — kock på Signum i Göteborg
  • William Brittsjö — frilansande kock i Stockholm
  • Anton Husa — souschef på Bulot i Göteborg
  • Martin Karlsson — kökschef och ägare av Grenna Hotell i Gränna

Så går tävlingen till

Tävlingen Årets Kock, SM i professionell matlagning består av tre tävlingsfaser. Först ut är receptkvalet där juryn röstar anonymt på de anmälda tävlingsbidragen, följt av kvalificeringstävling och final under hösten.

Kvalificeringstävlingen sker under två dagar i juni där antal tävlande går från 18 till 12 efter dag ett och slutligen presenteras de 6 finalisterna som går vidare till finalen efter dag två.

Jurygruppen består av Sveriges främsta och mest etablerade kockar och personer med hög gastronomisk kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer de att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformningen av juryn varierar beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande är Jonas Dahlbom och tävlingsledare för Årets Kock 2024 är Viktor Westerlind.

Från Sverige önskar lycka till!

 


 

Från Sverige stolt partner

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock, där svenska råvaror från Sveriges bönder och livsmedelsföretag är i gott sällskap.


Mer information

Läs mer om Årets Kock — SM i professionell matlagning

Årets Kock Instagram

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Grattis Desirée Jaks – Årets Kock 2023!

Nyårspizza Från Sverige av Desirée jaks, Årets Kock 2023

Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige

Hélène Kugelberg, vd på Årets Kock, berättar om svenska råvaror i fokus och Årets Kock 40 år 2023 

 

 

 

Relaterade inlägg

Från Sverige-veckorna ska få fler att välja svenskt

I år hålls Från Sverige-veckorna för femte året i rad. Mellan den 16 och 29 september skyltas Från Sverige-märkningen upp stort och budskapet ”Tack för att du väljer varor från Sveriges bönder och livsmedelsföretag” kommuniceras brett.

NielsenIQ

Från Sverige-märkta produkter växer snabbare – både i värde och antal

Det är tydligt att Från Sverige-märkta produkter prioriteras av konsumenterna och har en stark utveckling i både värde och antal. Det visar de senaste siffrorna från NielsenIQ.

Taylor and Jones i samarbete med Markus Aujalay

Taylor and Jones jobbar med svenska råvaror och smaksätter med kryddor från hela världen. Sedan hösten 2023 har de ett samarbete med kocken Markus Aujalay. Här kan du läsa mer!