från sverige

Tillbaka

Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Allt fler vänder sig nu till sociala medier eller andra typer av plattformar för att själv ta kontakt med de lokala producenterna – och livsmedelskedjorna hakar på.
I artikeln intervjuas Maria Forshufvud, läs artikeln via länken här nedan.

Henrik Strinning och Johannes Cullberg arbetar i livsmedelsbutiken Paradiset i Nacka utanför Stockholm. Ett av flera exempel på det växande svenska intresset för närproducerad mat. Foto: Tomas Oneborg  (BILD & BILDTEXT SVD)


Läs hela Svenska Dagbladets artikel 2017 08:

  ”Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer”


 

Aktuellt

Saga, Ingrid Marie och Elise – goda svenska äpplen

Lär känna Saga, Ingrid Marie, Rubinola, Elise och Santana. Det är fem svenska smakrika äpplen som är några av de du ska titta efter när du handlar i butiken. Här får du veta mer om hur de smakar.

Delikatesser Från Sverige på Dagligvarugalan 2017

Under Dagligvarugalan 2017 bjöd vi på svenska delikatesser från HKScan, SydGrönt, KLS Ugglarps, Jakobsdals, Falköpings Mejerier och Gällenäs Grönsaker.

Nyhetsmorgon – allt du behöver veta om äpplen

Äpple är en fantastisk råvara! Fredrik Eriksson lagar goda rätter och Henrik Stridh bjuder på kunskap, äppelprovning och tips om förvaring och beskärning av äppelträd.