från sverige

Tillbaka

Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Allt fler vänder sig nu till sociala medier eller andra typer av plattformar för att själv ta kontakt med de lokala producenterna – och livsmedelskedjorna hakar på.
I artikeln intervjuas Maria Forshufvud, läs artikeln via länken här nedan.

Henrik Strinning och Johannes Cullberg arbetar i livsmedelsbutiken Paradiset i Nacka utanför Stockholm. Ett av flera exempel på det växande svenska intresset för närproducerad mat. Foto: Tomas Oneborg  (BILD & BILDTEXT SVD)


Läs hela Svenska Dagbladets artikel 2017 08:

  ”Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer”


 

Aktuellt

Knäckebrödets dag – knastrande gott!

Måndagen den 19 februari uppmuntrar Knäckebrödsakademin oss att knastra lite extra med vårt favoritknäckebröd. Vilken sida av knäcket brer du smör på?

En hyllning till den svenska osten

Om du tycker om svensk ost ska du passa på att gå på Ostfestivalen i Stockholm i helgen. En ostfest där du kan njuta av svenska ostar gjord av svensk mjölk!

blomsterfrämjandet

Instagram Från Sverige – Blomsterfrämjandet tar över

Vecka 7 är Blomsterfrämjandet värdar på Från Sveriges instagramkonto. Blomsterfrämjandet sprider information och inspiration om svenskodlade krukväxter, lökväxter, utplanteringsväxter och tulpaner.