från sverige

Tillbaka

Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige, skriver Svenska Dagbladet. Allt fler vänder sig nu till sociala medier eller andra typer av plattformar för att själv ta kontakt med de lokala producenterna – och livsmedelskedjorna hakar på.
I artikeln intervjuas Maria Forshufvud, läs artikeln via länken här nedan.

Henrik Strinning och Johannes Cullberg arbetar i livsmedelsbutiken Paradiset i Nacka utanför Stockholm. Ett av flera exempel på det växande svenska intresset för närproducerad mat. Foto: Tomas Oneborg  (BILD & BILDTEXT SVD)


Läs hela Svenska Dagbladets artikel 2017 08:

  ”Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer”


 

Aktuellt

Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!

Här är de åtta kockar som gick vidare i kvaltävlingen idag och därmed är finalister i Årets Kock 2018 den 28-29 september! Från Sverige – stolt leverantör till Årets Kock 2018.

Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2

Grattis säger vi till de 16 kockar som gått vidare till dag 2 i kvaltävlingen Årets Kock. Imorgon tävlar de om de 8 finalplatserna i Årets Kock 2018. Här är dagens vinnare!

Nya detaljer på Svenskt Kötts styckningsscheman

Barbequetrenden har ökat intresset för nya styckningsdetaljer på kött. På Svenskt Kötts nya styckningsscheman hittar du nyheter som spindelstek, St Louis-revben och tomahawk.