Från Sverige jubelmeny under Livsmedelsdagarna
Samarbetet mellan Från Sverige och Livsmedelsdagarna resulterade i en utmärkt jubileumsmiddag av svenska råvaror värdig Livsmedelsdagarnas 60-årsfirande. Förrättens charkbricka och glassdesserten serverades som sharing, i samarbetets positiva tecken, medan varmrättens regnbåge var vackert upplagd på tallrik. Från Sveriges märkesanvändare inom chark, ost, grönsaker, fisk och glass levererade till kvällens meny och under konferensens pauser bjöds på äpplen och päron. Samarbete när det är som festligast!
Från Sveriges tredje bankettmeny under Livsmedelsdagarna
För tredje året hade Från Sverige glädjen att står bakom Livsmedelsdagarnas bankettmiddag, där cirka 300 gäster serveras en festmåltid av svenska råvaror, laddade med svenska mervärden. Dagarna hölls på Hotel Tylösand och tillsammans med kökschef Henrik Andersson skapade Från Sverige en meny där företag som ursprungsmärker med Från Sverige levererar råvaror och livsmedel.
Grattis! Livsmedelsdagarna 60 år!
Temat för Livsmedelsdagarna 2023 var ”Back to the future” med föreläsare och paneldiskussioner kring framtidsutmaningar, inspiration och innovationer.
I år var det extra fokus på fest, eftersom Livsmedelsdagarna firade 60-årsjubileum! Det uppmärksammades med ballonger, blomuppsättningar med grönsaker, glad stämning och inte minst isfacklor och intåg à la Nobelfesten vid dessertens servering.
Sju utmärkta varumärken Från Sverige
Sju företag som ursprungsmärker med Från Sverige bidrog till den festliga och uppskattade bankettmiddagen och med frukt i konferensens pauser. Här är företagen, i den ordning rätterna serverades:
HKScan — Prosciutto, coppa och fänkålssalami ur det lufttorkade sortimentet av svenskt kött från svenska gårdar till förrätten
Mälarchark — fuet picante av svensk lokal råvara till förrätten
Falköpings Mejeri — Biskop Premium, en halvhård ost med stark aromatisk smak till förrätten
SydGrönt — snacksgrönsaker till förrätten samt grönsaker till varmrätten
Guldhaven — sponsrade med regnbåge till varmrätten. Regnbågen lanseras i butikernas frysdiskar vecka 40
SIA Glass — sponsrade med jordgubbsglass av svensk färsk grädde och svenska jordgubbar
Äppelriket — sponsrade med äpplena Discovery och Saga och päronet Clara Frijs
Livsmedelsdagarnas bankettmeny 2023 Från Sverige
Förrätt
En svensk charkbricka med ost och grönsaker; prosciutto, coppa och fänkålssalami från HKScan, fuet picante från Mälarchark, Biskop Premium från Falköpings Mejeri, rågbrödschips, fröknäcke samt grönkålsaioli, rostad tomatkräm och säsongens minutdressade snacksgrönsaker från SydGrönt
Varmrätt
Halstrad svensk regnbågsrygg från Guldhaven med brynt smöremulsion, löjrom, krispig boll på rostad persiljerot, råstekt svartkål och silverlök samt mandelpotatispuré av råvaror från SydGrönt.
Dessert
Halländsk jordgubbsglass från SIA Glass med kolasås, hallonmaräng, färska hallon, björnbär och blåbär, mörk chokladcrumble, rostad vit choklad, kanderat hasselnötscrunch — surprise med intåg vid serveringen med isfackla à la Nobel.
Äpplen och päron i fruktskålar under konferensen
Äppelriket bjöd på de smakrika svenska äpplena Discovery och Saga och päronet Clara Frijs i fruktskålar som stod i bland deltagarna under Livsmedelsdagarna.
Livsmedelspriset 2023 och Impact Maker Award 2023
Stort grattis till Axfoundation till Livsmedelspriset 2023!
Svenskmärkning med den frivillia ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt vinnare av Livsmedelspriset 2022.
Stort grattis Nordic Seafarm som vann start-up-priset Impact Maker Award!
Mer information
Livsmedelsdagarnas program 2023
Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Från Sverige sponsrar och samarbetar