från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Stora Coop i Lund — intresset för svensk mat ökar

Publicerad Företag Företag berättar Nyheter för företag

Lennart Martinsson är butikschef på Stora Coop i Lund och han tackar ja till att få butiken uppskyltad inför Från Sverige-veckorna. "Den främsta fördelen är att det tydligt visar kunderna att vår butik tar ansvar genom att sälja produkter från Sverige och att vi kommunicerar detta på ett klart och tydligt sätt i hyllorna", säger Lennart. Här är hans tankar om Från Sverige-veckorna.

Lennart Martinsson, butikschef
Stora Coop i Lund

Vilken nytta ser ni av att skylta upp butiken med Från Sverige-skyltning?

— Den främsta fördelen är att det tydligt visar kunderna att vår butik tar ansvar genom att sälja produkter från Sverige och att vi kommunicerar detta på ett klart och tydligt sätt i hyllorna. Denna kommunikation signalerar att kunderna kan göra ett medvetet val när de handlar. Vi strävar efter att vara en butik som aktivt förmedlar vårt samhällsengagemang genom att erbjuda produkter från Sverige.

Vilken respons får ni från era kunder?

— Vi får inte jättemycket respons men skulle vi inte sälja och marknadsföra produkter från Sverige så skulle kunderna reagera. Våra kunder är vana vid att vi aktivt engagerar oss i dessa frågor, och vi har en medveten kundgrupp som handlar i vår butik. När vi arrangerar demonstrationer och marknadsför lokal mat, blir kunderna nyfikna och ställer frågor.

Hur har kundernas intresse för svenska produkter utvecklats?

— Intresset för svensk mat ökar, särskilt med tanke på oroligheterna i världen. Kunden har blivit mer medveten om och fokuserad på svenska produkter, särskilt när de är tillverkade i Sverige med svenska råvaror. Denna koppling till Sverige skapar en känsla av trygghet hos kunderna. Vi har inte märkt av någon markant minskad efterfrågan på svenska produkter även om de ibland är lite dyrare.

Hur skulle vi kunna utveckla Från Sverige-veckorna nästa år?

— Två veckor passerar för snabbt. För att ytterligare stärka temat bör vi överväga centralt aktiverade kampanjer, inklusive annonsering i olika medier och mer profilmaterial i butiken. Att aktivera leverantörer med Från Sverige-märkta produkter genom demonstrationer och exponeringar är också en väg att gå. Att få bra och säljande material för att stödja dessa aktiviteter skulle vara till stor hjälp. Vi är entusiastiska över temaaktiviteter på vårt torg, förutsatt att de bokas i god tid. En idé skulle kunna vara att erbjuda middagstips med Från Sverige-märkt mat som fokus.


Butiker skyltar upp Från Sverige-veckorna 2023 och berättar

ICA Kvantum Clemenstorget — vill ha fler aktiviteter
City Gross Stora Bernstorp, Malmö — all form av skyltning är av värde 
Hemköp Torsplan, Stockholm — vill gärna ha demo och gavelexponering


Mer information

Läs mer om Från Sverige-veckorna
Beställ hem butiksmaterial på Beställ & ladda ned
Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Använd Från Sverige-märket i marknadsföring och kommunikation
Så använder du märket i butik

 

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.