från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Hemköp Torsplan, Stockholm — vill gärna ha demo och gavelexponering

Publicerad Företag Företag berättar Nyheter för företag

På Hemköp Torsplan, Stockholm är Tobias Backman färskvaruansvarig och Vilhelm Eriksson kolonialansvarig. "Vi ser positivt på Från Sverige-skyltar, särskilt om de tillför värde för kunden genom att göra det lättare att hitta svenska produkter", säger Tobias och Vilhelm. "Svensk mat är en central del av vår affärsidé, och våra kunder värdesätter detta." De vill gärna skapa kul upplevelser i butiken under Från Sverige-veckorna.

Hemköp Torsplan, Stockholm
Tobias Backman, färskvaruansvarig
Vilhelm Eriksson, kolonialansvarig

Vilken nytta ser ni av att skylta upp butiken med Från Sverige-skyltning?

— Vi ser positivt på Från Sverige-skyltar, särskilt om de tillför värde för kunden genom att göra det lättare att hitta svenska produkter. Vanligtvis är vi restriktiva med skyltar eftersom de ofta kan upplevas som störande och kan tränga sig in över prisskyltarna. Det är av yttersta vikt att dessa skyltar funkar praktiskt. Dessutom ser vi gärna kompletterande skyltar via vårt easy display-system, vilket skulle vara ovärderligt. Svensk mat är en central del av vår affärsidé, och våra kunder värdesätter detta.

Vilken respons får ni från era kunder?

— Själva uppmärkningen med skyltar skapar inte så mycket intresse. Våra kunder reagerar däremot mycket positivt på demonstrationer eftersom det skapar en kul upplevelse. Våra kunder i butiken tar för givet att vi erbjuder produkter från Sverige, och det är en självklarhet för dem att handla svenskt. Däremot skulle de reagera starkt negativt om vi marknadsförde produkter från andra länder, som dansk fläskfilé, till exempel.

Hur har kundernas intresse för svenska produkter utvecklats?

— Vi har framgångsrikt sålt svenska matvaror överlag och vi har inte observerat ett minskat intresse eller förändring i kundernas preferenser när det gäller ursprungsmärkta produkter från Sverige. Våra kunder är inte lika känsliga för prisskillnader, men vi har noterat en ökad försäljning av egna varumärken.

Hur skulle ni vilja utveckla Från Sverige-veckorna nästa år?

— Inför Från Sverige-veckorna skulle det vara kul och bra med ett gavelkoncept med skyltar och produkter som kan placeras i kundvarvet under veckorna. Det är viktigt att det visuellt händer något i butiken som framhäver produkter från Sverige. Gavlarna bör inte bara sälja produkter utan också kommunicera ett tydligt budskap. Dessutom vill vi exponera sambandslösningar för att främja måltidslösningar med produkter märkta med Från Sverige.


Butiker skyltar upp Från Sverige-veckorna 2023 och berättar

ICA Kvantum Clemenstorget — vill ha fler aktiviteter
City Gross Stora Bernstorp, Malmö — all form av skyltning är av värde 
Stora Coop i Lund — intresset för svensk mat ökar


Mer information

Läs mer om Från Sverige-veckorna
Beställ hem butiksmaterial på Beställ & ladda ned
Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Använd Från Sverige-märket i marknadsföring och kommunikation
Så använder du märket i butik

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.