från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2019

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument

Svenska folket anser att den viktigaste egenskapen är att matprodukterna är närproducerade enligt Food & Friends matrapport 2019.

Bild: Food & Friends

 

I årets upplaga av matrapporten från Food & Friends visade undersökningen att den viktigaste egenskapen hos matprodukter enligt svenska folket är att de är närproducerade. 20% av svenskarna anser att närproducerat är den viktigast produktegenskapen, på andra plats var det viktigaste att produkten är billig följt av hållbart producerad på tredje plats.

Det rapporterades även att 81% av svenskarna är intresserade av matlagning, i synnerhet fler kvinnor än män. 26% av de svenskar som säger sig vara vegetarianer äter kött flera gånger i veckan och kyckling är det vi helst äter till lunch.

När det gäller topp 10 vardagsrätter så ligger klassikern spagetti och köttfärssås högst på listan följt av kyckling med tillbehör och fisk på andra samt tredjeplats.

Läs hela rapporten här


Undersökningen Matrapporten initierades för att se hur folk handlar, lagar, äter och dricker i Sverige. Den första rapporten kom 2012 sedan dess släpps årliga utgåvor om utvecklingen. Frågor, analys och presentation görs av Food & Friends och en oberoende webb­panel från Nepa för att från en grupp av ca 500 000 personer dra 1 000 svarande med ett representativt urval gällande ålder (15­-74 år), kön och region.

Läs mer inne på Food & Friends

Relaterade inlägg

pippi gräddtårta

Från Sverige-märkt nyhet: Pippi Gräddtårta

Nu lanserar Frödinge Mejeri i samarbete med Astrid Lindgrens Company Pippi Gräddtårta som är Från Sverige-märkt. I utvalda förpackningar under våren finns ett antal biljetter gömda till Astrid Lindgrens värld!

Årets Rätt 2024 av Desirée Jaks – recept

Årets Rätt 2024 är framtagen av Desirée Jaks, regerande SM-mästare i professionell matlagning. Årets Rätt är är en öppen lasagne med superhjälten från havet – blåmusslan. Här hittar du receptet!

Årets Rätt 2024 – havets superhjälte i fyra säsonger

Årets Kock-vinnaren Desirée Jaks lanserar Årets Rätt 2024. Rätten är baserad på den filosofi som genomsyrar Desirées inställning till mat – att ta vara på det som finns tillgängligt och anpassa efter säsong.