från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar. Den svenska grillosten finns i två varianter och är märkt med Mjölk från Sverige.

svensk grillost

Grilloumi® från Norrland

Det svenska familjeföretaget Fontana introducerade halloumi i Sverige 1984. I takt med konsumenternas ökade efterfrågan på svensk grillost började Fontana fundera på en ny sorts ost. Nu, nästan fyra årtionden senare lanserar företaget en svensk grillost efter eget recept. Osten består till 100 % av komjölk från norrländska gårdar som levererar till Norrmejerier.

– Vi möter den ökade efterfrågan på både grillost och svenskproducerat, och välkomnar därför med glädje detta helsvenska alternativ till Fontanafamiljen, säger Loizos Papadopoulos. Vi är och kommer alltid att vara stolta över våra cypriotiska rötter och vår nationalost, Halloumi. Men med denna spännande lansering, och vårt fina samarbete med Norrmejerier, kommer vi att kunna möta marknadens alla behov, och fortsätta att leverera det våra konsumenter och kunder efterfrågar, avslutar Loizos Papadopoulos Loizos Papadopoulos, VD.

svensk grillost

Hel ost eller fyrkantig burgare

Fontanas grillost en lokalproducerad svensk ost som fungerar i alla sammanhang där vi har lärt oss att använda halloumi. Den svenska grillosten finns i två varianter, som hel bit på 200 g och som ostburgare på 240 g. Ostburgaren har en karakteristiskt fyrkantig form. Grilloumi kan ätas naturell, grillas, stekas, ugnsbakas eller rivas på pizza, gratäng eller taco. Produkterna finns på ICA, Coop, City Gross, Willys och Hemköp från vecka 7.

– Den svenska Grilloumin är faktiskt makalöst god, en mild grillost med balanserad sälta, säger Loizos Papadopoulos. Fontana kombinerar det bästa av två världar, brukar vår pappa Frixos alltid säga. Nu blev det en svensk ost med mycket grekisk kärlek. Loizos Papadopoulos, VD, Fontana Food AB.

Mjölk från Sverige förtydligar ursprunget

Fontanas nya produkter Grilloumi® Svensk Grillost och Grilloumi® Svensk Ostburgare 240 g är märkta med Mjölk från Sverige vilket innebär att de är gjorda på 100% svensk mjölk och är förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige. Märket Mjölk från Sverige förtydligar ursprunget på osten och gör det enkelt för konsumenterna att välja ett svenskproducerat alternativ.

Om familjeföretaget Fontana

Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag och sedan starten 1978 har familjen Papadopoulos varit ambassadör för mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet i Sverige. Fontana har alltid arbetat för ett hållbart samhälle när det gäller både människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadopoulos alltid värnat om, långt innan det hamnat i dagens fokus och samhällsdebatt. Fontana drivs idag i andra generationen med sonen Loizos Papadopoulos i spetsen.


Mer information

Läs mer om Grilloumi® Svensk Grillost Fontanas pressmeddelande
Läs mer om märket Mjölk från Sverige

Relaterade inlägg

peas of heaven ärtfalafel

Svensk ärtfalafel på gula ärtor från Peas of Heaven

Nu välkomnar vi Peas of Heaven som märker sin nyhet svensk ärtfalafel med Från Sverige-märkningen. Peas of Heavens svensk ärtfalafel är gjord på gula ärtor från svenska åkrar och smaksatta med traditionella kryddor.

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.