från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar. Den svenska grillosten finns i två varianter och är märkt med Mjölk från Sverige.

svensk grillost

Grilloumi® från Norrland

Det svenska familjeföretaget Fontana introducerade halloumi i Sverige 1984. I takt med konsumenternas ökade efterfrågan på svensk grillost började Fontana fundera på en ny sorts ost. Nu, nästan fyra årtionden senare lanserar företaget en svensk grillost efter eget recept. Osten består till 100 % av komjölk från norrländska gårdar som levererar till Norrmejerier.

– Vi möter den ökade efterfrågan på både grillost och svenskproducerat, och välkomnar därför med glädje detta helsvenska alternativ till Fontanafamiljen, säger Loizos Papadopoulos. Vi är och kommer alltid att vara stolta över våra cypriotiska rötter och vår nationalost, Halloumi. Men med denna spännande lansering, och vårt fina samarbete med Norrmejerier, kommer vi att kunna möta marknadens alla behov, och fortsätta att leverera det våra konsumenter och kunder efterfrågar, avslutar Loizos Papadopoulos Loizos Papadopoulos, VD.

svensk grillost

Hel ost eller fyrkantig burgare

Fontanas grillost en lokalproducerad svensk ost som fungerar i alla sammanhang där vi har lärt oss att använda halloumi. Den svenska grillosten finns i två varianter, som hel bit på 200 g och som ostburgare på 240 g. Ostburgaren har en karakteristiskt fyrkantig form. Grilloumi kan ätas naturell, grillas, stekas, ugnsbakas eller rivas på pizza, gratäng eller taco. Produkterna finns på ICA, Coop, City Gross, Willys och Hemköp från vecka 7.

– Den svenska Grilloumin är faktiskt makalöst god, en mild grillost med balanserad sälta, säger Loizos Papadopoulos. Fontana kombinerar det bästa av två världar, brukar vår pappa Frixos alltid säga. Nu blev det en svensk ost med mycket grekisk kärlek. Loizos Papadopoulos, VD, Fontana Food AB.

Mjölk från Sverige förtydligar ursprunget

Fontanas nya produkter Grilloumi® Svensk Grillost och Grilloumi® Svensk Ostburgare 240 g är märkta med Mjölk från Sverige vilket innebär att de är gjorda på 100% svensk mjölk och är förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige. Märket Mjölk från Sverige förtydligar ursprunget på osten och gör det enkelt för konsumenterna att välja ett svenskproducerat alternativ.

Om familjeföretaget Fontana

Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag och sedan starten 1978 har familjen Papadopoulos varit ambassadör för mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet i Sverige. Fontana har alltid arbetat för ett hållbart samhälle när det gäller både människa, djur och natur. Detta är något som grundaren Frixos Papadopoulos alltid värnat om, långt innan det hamnat i dagens fokus och samhällsdebatt. Fontana drivs idag i andra generationen med sonen Loizos Papadopoulos i spetsen.


Mer information

Läs mer om Grilloumi® Svensk Grillost Fontanas pressmeddelande
Läs mer om märket Mjölk från Sverige

Relaterade inlägg

årets kock 2021 finalister

Årets Kock 2021 – finalisterna uttagna!

Efter två tuffa kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm är nu finalisterna som går vidare till final i Årets Kock 2021 utsedda.

Utmärkt norrländsk brödkultur från Polarbröd

Polarbröd står för en norrländsk brödkultur, och märker sitt hårda och mjuka bröd med Från Sverige. Jenny Jeppsson berätta om familjeföretaget, brödet och branden.

matrapport

Närproducerat fortsatt viktigt enligt Matrapporten

Närproducerat är fortsatt viktigt när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends Matrapporten 2021.