Följ med till Mamma Scans födelseplats
I det senaste avsnittet av Livsmedelsföretagens Halloj kylskåpet spekulerar Sofia Dahlén och Filip Dikmen om varför en ”speciell” doft ibland uppstår när du öppnar din köttbullsförpackning och vilken stekgrad som egentligen är den optimala. Följ med när Sofia åker till Mamma Scans födelseplats – HKScan i Skara för att ta reda på detta!
Se avsnittet här nedan!
Om Halloj Kylskåpet
I säsong tre av Halloj kylskåpet tar Sofia Dalén, känd från bland annat sin egen Youtube-serie ”Paradrätten” och ”Bäst i test” på SVT, över som programledare efter Edvin Törnblom. I fem avsnitt kommer Sofia titta in i kända svenskars kylskåp och ta reda på hur några av våra mest älskade livsmedel tillverkas. I samtalen uppstår en fråga om livsmedel som Sofia bestämmer sig för att reda ut med hjälp av Livsmedelsföretagens medlemsföretag.
I säsong 3 av Halloj kylskåpet besöker Sofia SIA Glass, Estrella, HKScan, Löfbergs och Coca-Cola, och hon åker hem till Edward Blom, Viktor Frisk, Filip Dikmen, Karolina Widerström och Hannah Widell. SIA Glass och HKScan ursprungsmärker med Från Sverige-märkningen. Avsnitten släpps varje söndag kl. 10.00 med start den 5 juni.
Om Livsmedelsföretagen
Livsmedelsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för livsmedelsföretagen i Sverige. Vi är Sveriges godaste bransch och vill att svensk livsmedelsproduktion ska karaktäriseras av högt anseende och stor mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga.
Livsmedelsföretagen är en av tre delägare bakom Svenskmärkning AB.
Läs mer i Livsmedelsföretagens pressmeddelande
Här kan du se avsnitt från tidigare säsonger av Halloj kylskåpet
Företagen som märker med Från Sverige
Om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige