från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Följ med till Mamma Scans födelseplats

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

I det senaste avsnittet av Livsmedelsföretagens Halloj kylskåpet spekulerar Sofia Dahlén och Filip Dikmen om varför en ”speciell” doft ibland uppstår när du öppnar din köttbullsförpackning och vilken stekgrad som egentligen är den optimala. Följ med när Sofia åker till Mamma Scans födelseplats – HKScan i Skara för att ta reda på detta!

mamma scans

Se avsnittet här nedan!

Om Halloj Kylskåpet

I säsong tre av Halloj kylskåpet tar Sofia Dalén, känd från bland annat sin egen Youtube-serie ”Paradrätten” och ”Bäst i test” på SVT, över som programledare efter Edvin Törnblom. I fem avsnitt kommer Sofia titta in i kända svenskars kylskåp och ta reda på hur några av våra mest älskade livsmedel tillverkas. I samtalen uppstår en fråga om livsmedel som Sofia bestämmer sig för att reda ut med hjälp av Livsmedelsföretagens medlemsföretag.

I säsong 3 av Halloj kylskåpet besöker Sofia SIA Glass, Estrella, HKScan, Löfbergs och Coca-Cola, och hon åker hem till Edward Blom, Viktor Frisk, Filip Dikmen, Karolina Widerström och Hannah Widell. SIA Glass och HKScan ursprungsmärker med Från Sverige-märkningen. Avsnitten släpps varje söndag kl. 10.00 med start den 5 juni.


Om Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för livsmedelsföretagen i Sverige. Vi är Sveriges godaste bransch och vill att svensk livsmedelsproduktion ska karaktäriseras av högt anseende och stor mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga.

Livsmedelsföretagen är en av tre delägare bakom Svenskmärkning AB.


Läs mer i Livsmedelsföretagens pressmeddelande

Här kan du se avsnitt från tidigare säsonger av Halloj kylskåpet

Företagen som märker med Från Sverige

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

fryst mat från sverige

7 fantastiska fördelar med fryst mat

Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Att det är praktiskt att ha mat i frysen håller nog de flesta med om och faktum är att fryst mat har många fördelar. Här kan du läsa mer!

Svenskt ursprung och pris är viktigast när vi handlar

Förtroendet och intresset för svenska livsmedel är fortsatt stabilt. Nära tre av fem tittar alltid efter svenskt ursprung, även om pris har blivit en allt viktigare faktor vid val av varor.

inplastad gurka

Därför är gurkan inplastad – bättre för miljön

Har du funderat över varför gurkan är inplastad? Tvärtemot vad man som konsument kanske tror, så är en inplastad gurka bättre för miljön än en oplastad. Här kan du läsa mer om hur det kommer sig.