Färdig potatisgratäng på svenska råvaror
Nu ger sig Scan in i en ger helt ny produktkategori och lanserar en färdig potatisgratäng. Potatisgratängen är gjord på svenska råvaror: potatis, mjölk, grädde och ost och är smaksatt med vitlök, salt och vitpeppar. Det är den första och enda potatisgratängen som märks med Från Sverige-märkningen.
Pressmeddelande Scan 230305
”Svenska konsumenter efterfrågar i allt högre grad lokalt producerad mat och nu är vi på Scan både stolta och glada över att kunna presentera det perfekta tillbehöret till våra kött- och charkprodukter: en färdiglagad potatisgratäng gjord av råvaror från svenska åkrar. Ett unikt Från Sverige-märkt alternativ på marknaden.”
Potatisgratäng på svenska råvaror
Potatisgratängen är gjord på svenska råvaror: potatis, mjölk, grädde och ost och är smaksatt med vitlök, salt och vitpeppar. Den nya potatisgratängen är det perfekta komplementet till Scans breda sortiment av kött och charkuterier. Potatisgratängen kommer i två förpackningsstorlekar, 800g och 1500g, vilket gör att gratängen passar både för vardagsmiddagen och till fest för många.
Potatisgratängen kommer i två förpackningsstorlekar, 800g och 1500g, vilket gör att gratängen passar både för vardagsmiddagen och till fest för många.
Produktinformation
• Från Sverige-märkt
• Tillverkad av svenska råvaror; potatis, mjölk, grädde och ost
• Smaksatt med vitlök, salt och vitpeppar
• Förpackningsstorlekar: 800g (3-4 portioner) och 1500g (6-7 portioner)
• Hållbarhet: 55 dagar
• Cirkapris i butik; 800 g 31,90-34,90, 1500 g 56.90-59.90
• Finns i butikernas färskvarudiskar från och med vecka 11, hos alla de stora kedjorna; ICA, Coop, Hemköp, Willys, City Gross. Även tillgänglig hos Mathem och övriga kedjor som t ex Tempo och Handlarn’.
Serveringstips
1. Toppa gratängen med krossade dillchips de sista 3 minuterna i ugnen. När gratängen kommer ut så pudra med dillpulver och färsk dill. Servera gärna majonnäs med finhackad rödlök, rostad lök, lökpulver och gräslök till.
2. Toppa och gratinera gratängen med tomatmajonnäs.Rosta 3 st tomater i ugnen på 250C i 20min. Mixa rostad tomat och 5 st soltorkade tomater till en slät puré. Blanda tomaterna med 2 dl majonnäs. Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Spritsa tomatmajonnäsen på gratängen och gratinera i 5min.
3. Baka med ört- och vitlökskrutonger för extra crunchig topp. Skär 5 st brödskivor av surdegsbröd i kuber på 1x1cm. Blanda krutongerna med finhackad persilja, 1 riven vitlök och ett par matskedar olivolja. Rosta krutongerna i 150C i ca 15 min. Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Toppa gratängen med krutongerna.
Mer information
Scans pressmeddelande här
Läs mer om potatisgratängen här
Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige