från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Besök gårdsbutiker runt om Sverige i sommar

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Många gårdar i landet har gårdsbutiker där du kan handla lokalt odlade produkter, antingen från gården själv eller från andra gårdar i närheten. Här har vi listat åtta butiker som drivs av företag som märker med Från Sverige-märkningen. I butikerna kan du hitta allt från Från Sverige-märkt bröd, glass, must, rapsolja och ost, till grönsaker, frukt och bär. Ta del av Från Sveriges butiksguide här!

gårdsbutiker

1. Leksands Knäckebröds Bageributik

Besöksadress: Gärde stationsvägen 11, 793 50 Leksand

I Leksands Knäckebröds bageributik erbjuds fabriksförsäljning av Leksands Knäckebröd och även andra sorters bröd. I bageributiken finns även allt ifrån drycker, pålägg, godsaker, husgeråd, souvenirer och mycket mer.

Öppettider:
Vardagar: 9–18
Helger: 10–16

Läs mer om Leksands Knäckebröds Bageributik


2. Kiviks Musteri

Besöksadress: Solnäs gård, Fjelievägen 112, 237 91 Bjärred

I Kiviks Musteris gårdsbutik kan du botanisera bland olika muster, cidrar och andra drycker. Få tips om vad som passar till vad, provsmaka och köp med dig hem. Här finns gårdens äpplen nästan året runt och andra lokala, närproducerade råvaror.

Öppet alla dagar 10-17

Läs mer om Kiviks Musteris gårdsbutik


3. Gäsene Mejeris Ostbutik

Besöksadress: Alingsåsvägen 32, 524 41 Ljung

Precis i anslutning till mejeriet hittar du Gäsene Mejeris egen ostbutik. Här har du möjlighet att provsmaka, lära dig mer om mejeriets ostar direkt över disk och köpa hem riktig mjölk som smakar som den gjorde förr. I butiken hittar du lagrade hårdostar gjorda på svensk mjölk, samt en del specialostar och andra lokala delikatesser.

Öppettider:
Vardagar: 9–18
Lördagar: 10–14
söndagar: stängt

Läs mer om Gäsene Mejeris Ostbutik


4. SIA Glass Butik och Glassbar

Besöksadress: Stenlösvägen 33 311 68 Slöinge

SIA Glass butik och glassbar i Slöinge. Här hittar du:

  • Andrasortering av butiksglass till bra priser
  • Stor glassbar med alla SIA Glass kulglassmaker samt dryck
  • Delikatesser från lokala företag
  • Sittplatser både inne och ute
  • En fin lekplats för barn

Öppettider:
Juli: Alla dagar 10-20
April–juni samt augusti: Alla dagar 10-18

Läs mer om SIAs Glassbutik


5. Gunnarshögs Gårdsbutik

Besöksadress: Vallbyvägen 90, 276 56 Hammenhög

I Gunnarshögs gårdsbutik hittar du hela Gunnarshögs Gårds sortiment som den kallpressade rapsoljan i olika storlekar och förpackningar och smaksatta rapsoljor. Tillsammans med Gunnarshögs rapsolja hittar du även kallpressad linfröolja, linolja, marmelad, müsli, vinäger och mycket annat gott.

Öppettider:
Vardagar: 8–17
Helger: 9–16

Läs mer om Gunnarshögs Gårdsbutik


6. Värmdö Musteri butik

Besöksadress: Eknäsvägen 25, 134 65 Ingarö

Oavsett om du besöker Värmdö Musteri med eller utan äpplen så är du välkommen att göra ett besök i butiken och koppla av en stund i caféet. I butiken hittar du förutom Värmdö Musteris egna produkter även rapsolja från Säby Gård, öl från Värmdö Bryggeri samt ett urval av andra produkter.

Öppettider:
Helger: 11–16

Läs mer om Värmdö Musteri butik


7. Säby Gårdsbutik

Besöksadress: Lilla Barnviksvägen, 134 65 Ingarö

Säby Gård är ett lantbruksföretag som ligger precis som Värmdö Musteri ligger på Ingarö i Stockholms skärgård som tillverkar kallpressad rapsolja. I gårdsbutiken med självbetjäning kan du under säsong köpa potatis, rabarber, gurka, tomater, chili och annat gott. Året runt hittar kallpressade rapsolja, presentpåsar, äppelmust med mera från Värmdö Musteri. SIA Glass under sommarsäsongen. Betalning med swish går bra.

Öppettider: varje dag 10-20

Läs mer om Säby Gård


8. Axelssons i Aby

Besöksadress: Kronogården, 577 96 Rosenfors

Axelssons i Aby är ett familjeföretag på småländska landsbygden. I självbetjäningen erbjuder Axelssons i Aby bland annat potatis, cider, sylt, ägg och vid säsong grönsaker och jordgubbar. Axelssons i Aby har även gårdsservering i gårdsbutiken.

Öppettider: Alla dagar 6-22

Läs mer om Axelssons i Aby


Titta efter ursprungsmärkningen Från Sverige

En vara med ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige eller Mjölk från Sverige är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Idag finns det cirka 12 000 produkter som är godkända för märkningen. När du väljer dem väljer du goda, prisvärda, säkra och trygga livsmedel som är laddade med svenska mervärden – det är värt varenda krona!

Titta efter märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige när du handlar så kan du vara säker på att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Mer information

Om ursprungsmärkningen Från Sverige

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.