från sverige

Tillbaka

Äntligen dags för Korvfestivalen i Stockholm!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Korvfestivalen är tillbaka på Münchenbryggeriet i Stockholm den 6-8 mars, fylld av härliga Korvprovningar, Korvkurser, Korvsafari, Korvakademien, kockdueller mellan kända kockar och ett gediget scenprogram kunskap och trender. Märket Kött från Sverige är stolt sponsor till Korvfestivalen 2020. Tråkigt nog ställs Korvfestivalen i Göteborg i oktober 2020 in på grund av rådande restriktioner kring Covid-19

Korvfestivalen_2020

Kött från Sverige stolt sponsor till Korvfestivalen

Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror, som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige. En stor del av det svenska köttet används i charkuterier, som korv, och ursprungsmärket Kött från Sverige gör det tydligt för den som vill välja svenskproducerat.

På Korvfestivalen ställer företag och varumärken som använder ursprungsmärkningen ut. I Stockholm möter du Bullens från Scan, Härryda Karlsson, Siljans Chark, Sorunda korvfabrik, Stensåkra charkuteri, Specialchark och Färskvarukompaniet.

I detta utmärkta sammanhand är Kött från Sverige-märket stolt sponsor till Korvfestivalen 2020 som hålls i Stockholm den 6-8 mars.


Korvfestivalen i Göteborg 2020, som skulle ha hållits 9-11 okt, ställs in på grund av rådande restriktioner kring Covid-19. 


Korvfestivalen den självklara mötesplatsen för Korvälskare

På Korvfestivalen kan du djupdyka i din längtan efter riktigt goda Korvar, både nya favoriter och gamla Korvklassiker. Här finns spännande Korvtillbehör och passande drycker. Här vandrar du runt bland alla utställare och botaniserar i deras unika utbud av Korv och passande tillbehör. De flesta bjuder på små smakprover och du kan köpa med dig korvar hem. Du kan också köpa lättare Korvmåltider, så kom gärna hungrig. I barerna finns dryckesalternativ som passar till just Korv. Bland annat kan du prova på konceptet ”bubbles n´ Dogs” i Champagnebaren, för vem gillar den kombon? Självklart finns alkoholfria alternativ för både barn och vuxna.

Korvprovning, trender, kändiskockar, Korvsafari & gör din egen korv

Moderatorerna Jan Scherman och Ulf Elfving, tillika Korvälskarna och ledamöter i Korvakademien leder spännande intervjuer, föreläsningar och debatter. Kända kockar tävlar i roliga Korvdueller där de ska laga de godaste korvrätterna. Korvproducenter delar kunskap och erfarenheter och kanske dyker det upp en och annan kändis och berättar om sin relation till Korv! Hör en föreläsning om korvens historia, gör en Korvprovningar, gå en Korvkurser. På Stora scenen händer det saker: Korvtrender, debatter, prisutdelningar och mycket mer.

Välkommen!

Allt om biljetter, program och utställare på Korvfestivalen.se


Märket Kött från Sverige sponsrar Korvfestivalen

Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Och det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror, som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige. Om det är ost i korven är även den alltid svensk. Och om korven är av kyckling eller vegetarisk märks den med Från Sverige. Därför är ursprungsmärkningen Från Sverige – med märket Kött från Sverige som används på kött och charkuterier — med glädje stolt sponsor till Korvfestivalen 2020! 

Svenska mervärden på köpet!

En stor del av det svenska köttet används i charkuterier som korv, och märket Kött från Sverige gör det enkel att hitta svenskproducerad i butiken. Svenskt kött i korven är ett alldeles utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Och varför inte äta korven med ett korvbröd, senap, grönsaker eller andra svenskproducerade varor med ursprungsmärkningen Från Sverige? På köpet får du svenska mervärden.

På Korvfestivalen träffar du företag som märker med Kött från Sverige och Från Sverige. Utmärkt gott om du frågar oss!
Titta efter märket Kött från Sverige när du väljer korv!


Mer information

Korvakademin tar med korven in i finrummet!

Kött från Sverige-märket stolt sponsor till Korvfestivalen

Företag som ursprungsmärker

 

 

Aktuellt

​Svenskodlad julros – vackraste växten för entrén!

Frillesås Handelsträdgård utanför Varberg levererar växter inför jul och som en av få svenska trädgårdsmästare har de julros i sortimentet, och de märks med Från Sverige.

Första kattmaten märkt med Från Sverige är här

Nu kan även våra fyrfota familjemedlemmar som är katter ha glädje av ursprungsmärkningen, för nu finns den första Från Sverige-märkta kattmaten i butikerna.

Antibiotikaanvändning

Antibiotika – Sverige lägst inom EU för tionde året

Sveriges bönder använder, för tionde året i rad, minst antibiotika i djurhållningen av alla EU-länder. Det visas i Europeiska läkemedelsmyndighetens årliga rapport.