från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Vi ses på stan under Från Sverige-veckorna!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Den 19 september drar Från Sverige-veckorna igång och de pågår i två veckor. Du kommer att möta ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige extra mycket på stan, i butikerna, i t-banan i Stockholm, i print och digitalt på nätet. Allt för att visa vägen till Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter och påminna om att titta efter märket. Här är en del av aktiviteterna!

Skyltar på kundvagnarna

Från Sverige syns på kundvagnarna under vecka 36-39. Sammanlagt finns skyltarna på 46.000 ytor i drygt 400 butiker inom ICA, Coop, Axfood och City Gross.


Kampanj i t-banan i Stockholm

Precis som i våras syns Från Sverige-märkningen i t-banan i Stockholm. Det blir 130 paneler på väggarna över spåren och 625 paneler i rulltrapporna under vecka 38 och 39.


Butiksmaterial

Butikerna skyltas upp!

Från Sverige låter skylta upp ca 500 butiker inom ICA, Coop, Hemköp och City Gross i storstadsregionerna med butiksmaterial som kan sitta uppe året runt. Willys och Lidl skyltar upp sina egna butiker. Det kan både vara Från Sveriges butiksmaterial eller livsmedelskedjornas eget material.

Livsmedelsföretagen som märker sina produkter skyltar också upp i butikerna, har kampanjer med butiksmaterial och kommunicerar i egna kanaler.


Kassalinjen på ICA

Nytt för i år är att Från Sverige-märkningen visas i tv-monitorer i kassalinjen hos 154 ICA-butiker, varav 31 är ICA MAXI-butiker.Livsmedelsbutikerna på nätet — Mathem

Om du handlar på Mathem så öppnar de sin Från Sverige shop-in-shop, en butik i online-butiken för Från Sverige-märkta varor med stort utbud där du också hittar kampanjpriser. De har annonsvaror, banners och berättar om Från Sverige-märkningen.

Även livsmedelskedjorna gör på olika sätt det enkelt att välja Från Sverige-märkta och andra svenskproducerade livsmedel när du handlar i deras e-handel.


Ute på stan!

Även i år syns Från Sverige utomhus på stan på 1525 Adshel Supermarket vecka 39 över hela landet. De står i direkt anslutning till butikernas entréer och parkeringsplatser, och på gator och torg, för att påminna om märkningen på stan och på väg in i butik.


I tidningar och reklamblad

Från Sverige-märkningen syns både i annonser och reklamblad under den här perioden — märket finns ofta i print, så titta efter märket!


Sociala medier — Från Sveriges egna och andras

Följ oss så får du mer information, kunskap och inspiration om Från Sverige-märkningen, svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter och annat matnyttigt!
Häng med under veckorna på Instagram så kan du tävla i vårt quiz och ha chansen att vinna en fullmatad matkasse!
Företag och livsmedelskedjor som använder märkningen berättar vad de gör under veckorna och de lyfter Från Sverige-märkta produkter i sina kanaler.

Följ oss på Från Sveriges digitala kanaler:

Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
MyNewsdesk
Från Sveriges nyhetsbrev
Frånsverige.se


Tre gånger är en tradition — tack för att du väljer svenskt!

Det är tredje året Från Sverige-veckorna arrangeras i samarbete med hela branschen. Veckorna hålls för att påminna om att titta efter ursprungsmärkningen som visar att råvaran, livsmedlet och växten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Varorna är laddade med svenska mervärden, ger oss säkra och trygga livsmedel och skapar jobb över hela landet.

Företag som ursprungsmärker sina varor värnar om våra råvaror och svensk livsmedelsproduktion. När du väljer Från Sverige-märkt bidrar du till att säkra den svenska livsmedelsförsörjningen både på kort och på lång sikt och därmed Sveriges självförsörjningsförmåga. Stort tack för att du väljer svenskt!


Mer information

Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Om Från Sverige-veckorna — Företag
Säkra maten — 5 tips om hur du kan bidra

Material Från Sverige

Du kan ladda ned eller beställa Från Sveriges material på vår hemsida, både till företaget, butiken och privat. Här är länkar till Beställ & Ladda ned.

Beställ butiksmaterial och broschyrer
Digitalt material till sociala medier och andra kanaler
Ladda ned pdfer för utskrift eller för att dela digitalt

 

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.