från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Tulpanens dag – filmen, fotona & tävlingen!

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument

Tack alla som kom och njöt av svenskodlade tulpaner på Centralstationen i Stockholm igår. Det blev en vårligt blommande Tulpanens dag när den firades för 28 året i Sverige. Bakom eventet stod märket Från Sverige och Blomsterfrämjandet och det blev många förbipasserande som fotograferade sig tillsammans med vackra tulpanbuketter.


Se TV4 Nyhetsmorgons inslag från Tulpanens dag

TV4 Nyhetsmorgon kom på besök. Se inslaget här Elin Iversen intervjua Malin Hidesäter på Blomsterfrämjandet. Se filmen


Tävla på Instagram med #svenskatulpaner

Vinn svenskodlade tulpaner i vår Instagramtävling genom att tagga en härlig glädjefull bild på svenskodlade tulpaner med #svenskatulpaner. Tävling pågår mellan den 15 januari och 15 februari 2018. Vinnarna meddelas via Instagram och vinnarfotona presenteras på Blomsterfrämjandet.se och Frånsverige.se senast den 22 februari 2018. Instagram Från Sverige

Juryn utser vinnare bland bilderna på Instagram med hashtaggen #svenskatulpaner. Bilderna bedöms efter hur de visar svenskodlade tulpaner på ett glädjefullt sätt. Juryn består av representanter från Blomsterfrämjandet och märkningen Från Sverige. Beslutet kan inte överklagas.


Bilderna från fotoautomaten!

Alla åldrar från bebisar och uppåt – och en och annan hund – kom och fotograferade sig i vår tulpanfotoautomat! På Blomsterfrämjandets Facebook kan du se foton från dagens tulpanbesökare.


Färgglada och krispiga tulpaner om våren

Det finns inget vårligare än färgglada och krispiga svenskodlade tulpaner, nyss inkomna från en handelsträdgård när dig! De  symboliserar ljusets återkomst och att våren snart är här. Bakom de vackra tulpanerna ligger ett stort hantverkskunnande och svenska tulpanodlare jobbar oavbrutet för att få fram tulpaner av toppkvalitet. För att få en tulpan som håller sig fin länge arbetar odlarna med lite större lökar. Svenska tulpaner är klimatsmarta, mycket energi är lagrad i löken och i Sverige drivs de i växthus där temperaturen regleras med fjärrvärme och biobränsle.
 Produktionen av svenska tulpaner har aldrig varit så stor som nu. Utbudet har ökat stadigt och produktionen nu uppe i omkring 160 miljoner svenska tulpaner per år .

Svenskodlade växter är ett utmärkt val

Det finns flera anledningar att välja växter som är drivna i Sverige, och tulpaner är inget undantag. Visst känns det bättre med en närodlad bukett tulpaner än en som transporterats långväga ifrån. De är odlade för svenska förhållanden och de svenska odlarna lever upp till högt ställda krav när det gäller miljöpåverkan,  En annan aspekt är att du genom att köpa svenska växter stödjer svensk odling så att hantverket att odla lever vidare i Sverige och arbetstillfällena stannar här.

Mer om svenskodlade växter


Bilder från Tulpanens dag 2018

Mer inspiration!

100 inspirerande tulpanbuketter här

Filmen Lär dig binda en underbar bukett

Relaterade inlägg

ketchup

Nu finns det Från Sverige-märkt ketchup i hyllorna

Systrarna Lisa Lönner och Maja Påhlman lanserar nu sitt nya varumärke ”Finaste av” där syftet med det nya varumärket är att öka andelen svenska produkter i matbutikernas hyllor. En av de första produkterna är Från Sverige-märkt ketchup.

knäckbräck

Mackanskost tips på julgodis – knäckbräck

Är du också trött på kladdiga knäckformar som vickar och het knäck på fingrarna? Då tipsar Marcus Frank om att göra knäckbräck på svenska råvaror. Här kan du ta del av receptet.

Det vill svenskarna helst ha på sitt julbord

Det viktigaste i planeringen av julbordet är att maten är svenskproducerad och inte för dyr. Det visar Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning som du kan ta del av här.