från sverige

Tillbaka

Sveriges schysstaste hemmakebab

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efter vinsten i Sveriges mästerkock 2014 lanserade Amir Kheirmand en helt ny kebabserie genom sitt eget varumärke Schysst käk. Den innehåller flera varianter på utmärkt kebab och tillbehör som är märkta med Kött från Sverige och Från Sverige.
Svenska råvaror — all världens mat!

kebab

Utmärkta, schyssta matvaror

Schysst käk har produkter som inte bara är enkla att tillreda utan också håller hög kvalitet. Sortiment är brett och den absoluta storsäljaren är Klassisk kebab 275 g, som består av svenskt nötkött från svenska gårdar. Kebaben är märkt med Kött från Sverige, vilket betyder att det är svenskt nötkött som dessutom är förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

kebabVisst känns det bra att veta varifrån maten kommer? Med Schysst käk kan du göra din alldeles egen kebabtallrik!

Hitta din favorit!

Du kan även välja gyroskebab som görs på fläskkött från Sverige och kycklingkebab av 100% svensk kyckling. Även på gyros- och kycklingkebaben hittar du märket Kött från Sverige och Från Sverige.

gyroskebabSchysst Käks Gyroskebab görs på svenskt fläskkött och har märkningen Kött från Sverige, vilket betyder det svenska fläskköttet dessutom har förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige.


Tre frågor till mästerkocken Amir

Varför är ursprungsmärkningen Kött från Sverige och Från Sverige viktig för er?
— För oss är det viktigt att i största möjliga mån vara med och stötta inhemsk produktion och svenska bönder. Vi tycker att det är schysstast så helt enkelt.

Har du något tips för att lyckas med hemmakebaben?
— Mitt bästa tips är att käka kebab med familj och vänner, plocka fram rejält med tillbehör, såser och pitabröd. Låta ungarna plocka det dom gillar och alla i familjen får kombinera sin egna kebabtallrik eller rulle. Alla får göra sin grej och på så vis samlas vi på ett schysst sätt kring matbordet

Vilken är din favoritprodukt?
— Svårt att svara på, jag brukar varva! Så det är mest dagsformen som avgör.


Stenungsbakat pitabröd som bakas i Malmö

I Schysst käks sortiment finns även ett utmärkt pitabröd. Det är tillverkat på svenskt vetemjöl och bakas i stenugn i Sveriges kebabhuvudstad Malmö!

Visste du att… snabbast och bäst resultat får du genom att värma pitabrödet i brödrosten!

Schyssta recept med svenska råvaror — all världens mat

Något som är riktigt schysst är att Schysst käk dessutom har ett brett utbud av innovativa och smaskiga recept. Vad sägs om kebabstroganoff, kycklingkebab i currysås eller kebabtårta? Alla recept hittar du här

Mmm… Alla recept med kycklingkebab hittar du här.


Mer information

Läs mer om märket Från Sverige och märket Kött från Sverige
Läs mer om Schysst käk och maten, produkterna och kebabens historia
Här kan du se alla butiker som har Schysst käks sortiment

Aktuellt

Från Sverige och KRAV underlättar för konsument

Från Sverige och KRAV har startat ett samarbete för att göra det enklare för konsumenten att välja KRAV-produkter med svenskt ursprung, märkta med Från Sverige.

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.