från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Sveriges schysstaste hemmakebab

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efter vinsten i Sveriges mästerkock 2014 lanserade Amir Kheirmand en helt ny kebabserie genom sitt eget varumärke Schysst käk. Den innehåller flera varianter på utmärkt kebab och tillbehör som är märkta med Kött från Sverige och Från Sverige.
Svenska råvaror — all världens mat!

kebab

Utmärkta, schyssta matvaror

Schysst käk har produkter som inte bara är enkla att tillreda utan också håller hög kvalitet. Sortiment är brett och den absoluta storsäljaren är Klassisk kebab 275 g, som består av svenskt nötkött från svenska gårdar. Kebaben är märkt med Kött från Sverige, vilket betyder att det är svenskt nötkött som dessutom är förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

kebabVisst känns det bra att veta varifrån maten kommer? Med Schysst käk kan du göra din alldeles egen kebabtallrik!

Hitta din favorit!

Du kan även välja gyroskebab som görs på fläskkött från Sverige och kycklingkebab av 100% svensk kyckling. Även på gyros- och kycklingkebaben hittar du märket Kött från Sverige och Från Sverige.

gyroskebabSchysst Käks Gyroskebab görs på svenskt fläskkött och har märkningen Kött från Sverige, vilket betyder det svenska fläskköttet dessutom har förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige.


Tre frågor till mästerkocken Amir

Varför är ursprungsmärkningen Kött från Sverige och Från Sverige viktig för er?
— För oss är det viktigt att i största möjliga mån vara med och stötta inhemsk produktion och svenska bönder. Vi tycker att det är schysstast så helt enkelt.

Har du något tips för att lyckas med hemmakebaben?
— Mitt bästa tips är att käka kebab med familj och vänner, plocka fram rejält med tillbehör, såser och pitabröd. Låta ungarna plocka det dom gillar och alla i familjen får kombinera sin egna kebabtallrik eller rulle. Alla får göra sin grej och på så vis samlas vi på ett schysst sätt kring matbordet

Vilken är din favoritprodukt?
— Svårt att svara på, jag brukar varva! Så det är mest dagsformen som avgör.


Stenungsbakat pitabröd som bakas i Malmö

I Schysst käks sortiment finns även ett utmärkt pitabröd. Det är tillverkat på svenskt vetemjöl och bakas i stenugn i Sveriges kebabhuvudstad Malmö!

Visste du att… snabbast och bäst resultat får du genom att värma pitabrödet i brödrosten!

Schyssta recept med svenska råvaror — all världens mat

Något som är riktigt schysst är att Schysst käk dessutom har ett brett utbud av innovativa och smaskiga recept. Vad sägs om kebabstroganoff, kycklingkebab i currysås eller kebabtårta? Alla recept hittar du här

Mmm… Alla recept med kycklingkebab hittar du här.


Mer information

Läs mer om märket Från Sverige och märket Kött från Sverige
Läs mer om Schysst käk och maten, produkterna och kebabens historia
Här kan du se alla butiker som har Schysst käks sortiment

Relaterade inlägg

texas longhorn

Texas Longhorn firar 30 år med stor BBQ-fest

I år är det 30 år sedan Texas Longhorn öppnade dörrarna till sin första restaurang på Sankt Paulsgatan 4A i Stockholm. För att fira denna milstolpe anordnar kedjan en storslagen fest, där de återskapar den äkta Texas-känslan med ett Backyard BBQ Block party mitt i hjärtat av Stockholm.

IKEA serverar Jessie Sommarströms svenska 50/50 pannbiff

Årets Kock AB och Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med IKEA Sverige utvecklat en ny rätt — en 50/50 pannbiff av svenskt kött och svenskodlade baljväxter.

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.