från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Svenska tomater året runt till Sveriges restauranger

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Martin & Servera tecknar avtal med Svenska Odlarlaget för att kunna erbjuda svenska tomater året runt till Sveriges restauranger. Samarbetet ger Martin & Servera ett tillskott av svenska tomater som innebär att mer än hälften av Martin & Serveras försäljning av runda tomater, och hela försäljningen av kvisttomater, kommer att vara från Sverige. – Vi vill vara en god kraft i samhället – och på det här sättet stöttar vi de svenska odlarna och stärker samtidigt den svenska livsmedelsförsörjningen, säger Nicklas Schöön, affärsområdeschef Frukt & Grönt på Martin & Servera Restauranghandel.

Martin & Servera

Pressmeddelande Martin & Servera 240307

– Tack vare samarbetet med Odlarlaget får Sveriges restauranger möjligheten att servera svenska tomater året runt, säger Nicklas Schöön, affärsområdeschef Frukt & Grönt på Martin & Servera Restauranghandel.

Tomaterna kommer att odlas i toppmoderna växthus om tio hektar som byggs i Frövi utanför Örebro. Tack vare spillvärme från industri i närområdet blir odlingen helt cirkulär.

Svenska Odlarlaget är en medlemsägd förening som består av frukt- och grönsaksodlare över hela Sverige. De utvecklar, säljer och distribuerar hållbara svenska växthusodlade frukt och grönsaker via grossist till den svenska marknaden.

–Vi ser växthusodling som ett resurseffektivt sätt att odla livsmedel. Det gör att vi kan producera stora volymer på en begränsad yta under väldigt kontrollerade former. Genom samarbetet med Martin & Servera tar vi viktiga steg mot självförsörjning av växthusgrönsaker även till Foodservice/HoReCA sektorn i Sverige, säger Magnus Nilsson, vd Svenska Odlarlaget.

Samarbetet ger Martin & Servera ett tillskott av svenska tomater som innebär att mer än hälften av Martin & Serveras försäljning av runda tomater, och hela försäljningen av kvisttomater, kommer att vara från Sverige.

–Vi vill vara en god kraft i samhället – och på det här sättet stöttar vi de svenska odlarna och stärker samtidigt den svenska livsmedelsförsörjningen, säger Nicklas Schöön.

FröviTomaterna kommer att odlas i toppmoderna växthus om tio hektar som byggs i Frövi utanför Örebro.


Mer information

Ta del av hela pressmeddelandet här

Om Från Sverige-märket

5 anledningar att välja svenskproducerat

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.