från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

City Gross Bromma skyltar upp Från Sverige

Publicerad Nyheter för företag

Niklas Örevik, butikschef City Gross Bromma, tackade ja till att skylta upp butiken med Från Sveriges butiksmaterial inför Från Sverige-veckorna. Niklas tycker materialet fungerar utmärkt och att det hjälper både kund och personal. "Det är framför allt en hjälp till våra kunder. Det underlättar deras shopping genom att skyltarna visar var produkterna finns. Många av våra kunder vill handla svenskt."

Niklas Örevik på City Gross Bromma tackade ja till att skylta upp butiken inför Från Sverige-veckorna 2021.

Niklas Örevik – City Gross Bromma
Butikschef
Jobbat 14 månader i butiken.
Favoritprodukt: En fin köttbit.

Vilken nytta ser du med att skylta upp butiken inför Från Sverige-veckorna?

— Det är framför allt en hjälp till våra kunder. Det underlättar deras shopping genom att skyltarna visar var produkterna finns. Många av våra kunder vill handla svenskt. Samtidigt hjälper det vår personal när de får frågor från kunderna. De kan då snabbt orientera sig var de svenska produkter finns.

Hur fungerade materialet i butiken?

— Materialet fungerade utmärkt. Det finns ju så många olika format att välja mellan. Det bästa materialet är klisterdekaler och hyllkantsetiketter, fördelen med dessa är att de smälter in och får sitta kvar. Även golvdekaler skulle funka bra. Vi är positiva till hyllkommunikation så länge som det skapar nytta och inte blir för rörigt i butiken. Det finns ju många märkningar.

Vilken respons har ni fått från era kunder?

— Responsen från våra kunder är mycket positiv. Det vill ju handla mat från Sverige och framför allt kött från Sverige. Svenskt kött är mycket viktigt för oss på City Gross.

Hur stor är kännedomen bland personalen?

— Köttmästarna och färskvarupersonalen kan mycket om detta. Men det kan alltid bli bättre. Vi måste påminna oss hela tiden. Vi har veckomöten varje fredag och det är utmärkt tillfälle att kommunicera om märkningen Från Sverige. Vi har ett intranät för all personal vilket är en effektiv kanal att nå ut till butikens samtliga medarbetare.

Vilka kategorier är viktigast att skylta upp?

— Viktigast för oss är köttet men även andra färskvarukategorier samt inom kolonial.

Vad kan göras bättre inför Från Sverige-veckorna 2022?

— Vi vill ha demonstrationer i butik. Det driver försäljningen. Det vore kul om vi fick besök av en riktigt bonde som kan tala med våra kunder om lantbruk och märkningen. Vi skulle även vilja veta mer om vad som händer under själva Från Sverige-veckorna så att de olika avdelningscheferna kan ta ut aktiviteter i butik. Vi har en bra dialog med våra leverantörer i dag och de får gärna komma med initiativ till oss, det är vi öppna för.


Under Från Sverige-veckorna jobbar vår gemensamma ursprungsmärkning Från Sverige extra i alla kanaler! Tillsammans med märkesanvändande företag, butikskedjor och andra aktörer lyfter vi och synliggör produkter med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Vi visar bredd och utbud i butik, e-handel och kommunikation och gör det enkelt för konsumenten att hitta och välja Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter när de handlar. Från Sveriges butiksmaterial kan sitta uppe i butiken hela året och i hela butiksvarvet — inför Från Sverige-veckorna 2022 erbjuder vi 500 butiker att få Från Sverige-materialet uppsatt.


Mer information

Allt du behöver veta för att vara med — Från Sverige-veckorna 2022

Butiksmaterial, pdfer, digitalt material — ladda ned och beställ

Företag som märker med Från Sverige — hela listan

Därför ska du skylta upp med Från Sverige! Kort & lång version — se filmen

Relaterade inlägg

Hemköp Torsplan, Stockholm — vill gärna ha demo och gavelexponering

På Hemköp Torsplan i Stockholm jobbar Tobias Backman och Vilhelm Eriksson. ”Vi ser positivt på Från Sverige-skyltar, särskilt om de tillför värde för kunden genom att göra det lättare att hitta svenska produkter.”

City Gross Stora Bernstorp — all form av skyltning är av värde

Patrik Hansson är butikschef på City Gross Stora Bernstorp, Malmö. På frågan om att skylta upp butiken med Från Sveriges skyltmaterial menar han att all form av skyltning är av värde.

Företagsinbjudan: Uppstartsmöte för Från Sverige-veckorna 2024!

Är du märkesanvändare? Då är det dags att boka in Från Sverige-veckorna 2024 om du inte redan har gjort det. Välkommen till uppstartsmöte fredagen den 19 april.