från sverige

Tillbaka

Max märker hamburgarna med Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Just i dagarna går Max hamburgerrestauranger över från att använda märket Svenskt kött till Kött från Sverige, som är den nya ursprungsmärkningen för svenskt kött.

För Richard Bergfors, vd för kedjan, är det ingen tvekan om att ursprungsmärkning är viktigt. För kundernas skull och för säkerheten, men han ser det även som en stor konkurrensfördel.

Varför har ni valt att gå med i nya märkningen Kött från Sverige?

– För oss kändes det självklart att vara med från start av den nya märkningen. Även om många gäster redan vet att Max har svenskt kött så vill vi gärna vara med och bidra till att det generellt blir enklare för svenska konsumenter att se var maten i affärer och restauranger kommer ifrån. Det är också ett bra initiativ för att hjälpa till att säkra tillgången av svenska råvaror i framtiden. Eftersom Max är ensamma bland de stora kedjorna i branschen om att enbart servera svenskt kött, så ser vi också märkningen som en stor konkurrensfördel.

På vilket sätt tror du märkningen är bra för era gäster?

– Gästerna kan känna sig helt trygga med att vi endast har högkvalitativt svenskt kött på menyn. Vi har alltid tyckt att det är värt några kronor extra för mer smak, bättre kontroll och för att kunna bidra till att svenskt lantbruk lever vidare. Svenskt kött är bland det säkraste kött man kan äta, vi har världens mest omfattande djurskyddslag och lägst antibiotikaförbrukning i hela EU. Dessutom är det svenska köttet mindre dåligt för klimatet.

Hur kommer övergången att gå till för er?

– För vår del kommer märket Svenskt kött att successivt ersättas med Kött från Sverige ute på restaurangerna, i vår reklam och i annan kommunikation från och med i mitten av augusti. Vi kommer försöka kommunicera märkningen så mycket vi kan eftersom vi tror att det är en viktig konkurrensfördel.

 

Läs mer om Max Hamburgare och svenskt kött

Här kan du läsa mer om märket Kött från Sverige

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.