från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Maximera livslängden för dina tulpaner

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här kommer fem enkla och praktiska tips på hur du lyckas. När du köper tulpaner med Från Sverige-märket vet du att de är odlade, skördade, paketerade och kontrollerade i Sverige.

Ge tulpanerna en ny snittyta

Det första du ska göra är att ge dina nyköpta tulpaner en ny snittyta genom att skära av cirka 1 cm av stjälken rakt av med en vass och ren kniv innan du ställer ner dem i vasen.

Obs! Använd inte en sax utan en vass kniv! Använder du sax eller en slö kniv finns det risk att stjälkarna kläms åt så att tulpanerna inte kan suga upp vatten.

Behåll förpackningen i början

När du är klar med snittytan kan du ställa ner tulpanerna i en ren vas med kallt vatten. Behåll förpackningen på under cirka en timme så får stjälkarna stöd och håller sig raka. Föredrar du att tulpanerna brer ut sig fungerar det utmärkt sätta ner tulpanerna direkt utan förpackningen.

Tulpaner gillar kallt vatten

Tulpaner gillar att dricka friskt och kallt vatten. Fyll på med mycket vatten i vasen och byt vatten varje dag för att få dina tulpaner att hålla länge. När du byter vatten kan du också passa på att inspektera vasen så att den håller sig fräsch. Diska ur vasen vid behov.

Snitta om tulpanerna

Om du vill att dina tulpaner ska växa till sig kan du snitta om tulpanerna. Det räcker att du gör ett nytt snitt varannan dag.

Placera tulpanerna smart

Tulpaner som får stå svalt lever längre. Om du har möjlighet kan du ställa tulpanbuketten svalt under natten, exempelvis i ett uterum, så håller den längre. Om du har plats fungerar det även utmärkt att ställa in tulpanerna i kylskåpet över natten.

Källa: Blomsterfrämjandet

Mer inspiration och fakta — Blomsterfrämjandet


Mer information

Läs mer om svenska växter och blommor

Relaterade inlägg

tunnbrödsrulle

Mackanskost tipsar – gör din egen tunnbrödsrulle

Gör din egen tunnbrödsrulle hemma! Smörstekt tunnbröd, fluffigt mos, smakrik korv och massa trevliga tillbehör – bara att rulla ihop och njuta. Här kan du se när Mackanskost gör sin tunnbrödsrulle steg för steg.

Korvguide – 5 saker att tänka på när du väljer korv

Korv är vår mest älskade charkprodukt som finns i många olika varianter och smaksättningar. I vår korvguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på vid val av korv!

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.