från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Härryda Karlsson märker med Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige säger Fredrik Högfjäll som är produktansvarig på företaget.

I snart hundra år har familjeföretaget Härryda Karlsson charkuterier värnat om den goda svenska matkulturen. För att bevara den fina korvtraditionen använder de bara naturliga kryddor och röker sina produkter på klassiskt vis med alspån. Produktansvarig Fredrik Högfjäll berättar om varför de gått med i Kött från Sverige.

Varför har ni valt att gå med i nya märkningen Kött från Sverige?

– Vi vill värna om svensk djurhållning och behålla jobben i Sverige. Samtidigt skapar det en plattform där vi gemensamt i branschen kan arbeta för att öka medvetenheten om och konsumtionen av svenskt kött.

Vilka fördelar har märkningen för era kunder?

– En välkänd symbol gör det enklare för kunden att välja rätt utan att behöva gå in på detaljer om varje leverantör. Man vet att symbolen uppfyller vissa ställda krav.

Hur kommer övergången att gå till för er?

– Vi har anslutit oss och fått sortimentet godkänt. Nu byter vi successivt ut Svenskt kött-märket på våra etiketter i samband med nya beställningar. Merparten av etiketterna kommer vara utbytta under hösten.

Läs mer om Härryda Karlsson Charkuterier

Här kan du läsa mer om märket Kött från Sverige

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.