från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Härryda Karlsson märker med Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige säger Fredrik Högfjäll som är produktansvarig på företaget.

I snart hundra år har familjeföretaget Härryda Karlsson charkuterier värnat om den goda svenska matkulturen. För att bevara den fina korvtraditionen använder de bara naturliga kryddor och röker sina produkter på klassiskt vis med alspån. Produktansvarig Fredrik Högfjäll berättar om varför de gått med i Kött från Sverige.

Varför har ni valt att gå med i nya märkningen Kött från Sverige?

– Vi vill värna om svensk djurhållning och behålla jobben i Sverige. Samtidigt skapar det en plattform där vi gemensamt i branschen kan arbeta för att öka medvetenheten om och konsumtionen av svenskt kött.

Vilka fördelar har märkningen för era kunder?

– En välkänd symbol gör det enklare för kunden att välja rätt utan att behöva gå in på detaljer om varje leverantör. Man vet att symbolen uppfyller vissa ställda krav.

Hur kommer övergången att gå till för er?

– Vi har anslutit oss och fått sortimentet godkänt. Nu byter vi successivt ut Svenskt kött-märket på våra etiketter i samband med nya beställningar. Merparten av etiketterna kommer vara utbytta under hösten.

Läs mer om Härryda Karlsson Charkuterier

Här kan du läsa mer om märket Kött från Sverige

Relaterade inlägg

pippi gräddtårta

Från Sverige-märkt nyhet: Pippi Gräddtårta

Nu lanserar Frödinge Mejeri i samarbete med Astrid Lindgrens Company Pippi Gräddtårta som är Från Sverige-märkt. I utvalda förpackningar under våren finns ett antal biljetter gömda till Astrid Lindgrens värld!

Årets Rätt 2024 av Desirée Jaks – recept

Årets Rätt 2024 är framtagen av Desirée Jaks, regerande SM-mästare i professionell matlagning. Årets Rätt är är en öppen lasagne med superhjälten från havet – blåmusslan. Här hittar du receptet!

Årets Rätt 2024 – havets superhjälte i fyra säsonger

Årets Kock-vinnaren Desirée Jaks lanserar Årets Rätt 2024. Rätten är baserad på den filosofi som genomsyrar Desirées inställning till mat – att ta vara på det som finns tillgängligt och anpassa efter säsong.