från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Grattis till kategorivinnarna i Årets Bonde 2023!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu är det klart vilka fyra bönder som går vidare till finalen i Årets Bonde 2023 – tävlingen som lyfter mervärdena med svensk mat och dryck. Vinnaren av titeln Årets Bonde 2023 utses under Skördefest Kristianstad, den 2 september. Från Sverige-märkningen är samarbetspartner med Årets Bonde.

årets bonde 2023

Kategorivinnare Årets Bonde 2023

Vinnare i kategorin Spannmål/Växtodling

Gunnarshögs Gård på Österlen i Skåne

Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897. Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus. Gunnarhögs Gårds kallpressade rapsolja kommer från höstraps odlad på gården eller alldeles i närheten och märks med Från Sverige-märkningen. Här kan du läsa mer.

På bild; hela gänget.

Vinnare i kategorin Grönt

Rudenstams Bär&Frukt i Huskvarna

 


På bild; familjen Rudenstam.

Vinnare i kategorin Kött

Johannishus utanför Ronneby, i Blekinge

På bild; Maria och Hans Wachtmeister.

Vinnare i kategorin Mjölk

Skålldals Lilla Ekomejeri, norr om Kungälv, i Bohuslän

På bild; Lena Svedin Larsson och Håkan Larsson, med sonen Gustav.

Stort grattis till kategorivinnarna!
Från Sverige önskar lycka till i finalen!


Om Årets Bonde

Årets Bonde är en nationell tävling som lanserades 2018 med syftet att kommunicera mervärdena med svensk mat och dryck – och svenska primärproducenter. Tävlingen stöttas av Svenskt Sigill, Sydgrönt och branschtidningen Restaurangvärlden. Årets Bonde arrangeras av förlaget Bergkvist Publishing AB. Från Sverige-märkningen är samarbetspartner med Årets Bonde.

För mer info om Årets Bonde:
Pär Bergkvist 0703-184543 [email protected]

Årets Bonde


Mer information

Om Från Sverige-märkningen
Om svenska råvaror
Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Från Sverige sponsrar och samarbetar

Relaterade inlägg

Slaktarkorv — från galen idé till smaksäker korv

Vad var det för galen idé grisbonden Per Karlsson fick när han utvecklade sina produkter och varför heter det Slaktarkorv? Läs om Slaktarkorv, korven där även de finare köttdetaljerna ingår i korven.

Hållbarhet och engagemang i fokus hos Stjärnägg

Stjärnägg är Sveriges största äggleverantör. Läs om deras hållbarhetsstrategi som engagerade hela organisationen, en innovativ pallanpassad förpackningslösning och om Mustaschkampen och Majblomman.

Säsongspremiär för SydGrönts svenska jordgubbar

SydGrönts första svenska jordgubbar har skördats! Säsongens första jordgubbar är odlade i växthus och sorten är Malling Centenary som planterades i växthusen i slutet av januari. Säsongen av svenska jordgubbar finns genom odling i växthus, tunnlar och på friland från april ända fram till oktober.