från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Grattis till kategorivinnarna i Årets Bonde 2023!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Nu är det klart vilka fyra bönder som går vidare till finalen i Årets Bonde 2023 – tävlingen som lyfter mervärdena med svensk mat och dryck. Vinnaren av titeln Årets Bonde 2023 utses under Skördefest Kristianstad, den 2 september. Från Sverige-märkningen är samarbetspartner med Årets Bonde.

årets bonde 2023

Kategorivinnare Årets Bonde 2023

Vinnare i kategorin Spannmål/Växtodling

Gunnarshögs Gård på Österlen i Skåne

Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897. Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus. Gunnarhögs Gårds kallpressade rapsolja kommer från höstraps odlad på gården eller alldeles i närheten och märks med Från Sverige-märkningen. Här kan du läsa mer.

På bild; hela gänget.

Vinnare i kategorin Grönt

Rudenstams Bär&Frukt i Huskvarna

 


På bild; familjen Rudenstam.

Vinnare i kategorin Kött

Johannishus utanför Ronneby, i Blekinge

På bild; Maria och Hans Wachtmeister.

Vinnare i kategorin Mjölk

Skålldals Lilla Ekomejeri, norr om Kungälv, i Bohuslän

På bild; Lena Svedin Larsson och Håkan Larsson, med sonen Gustav.

Stort grattis till kategorivinnarna!
Från Sverige önskar lycka till i finalen!


Om Årets Bonde

Årets Bonde är en nationell tävling som lanserades 2018 med syftet att kommunicera mervärdena med svensk mat och dryck – och svenska primärproducenter. Tävlingen stöttas av Svenskt Sigill, Sydgrönt och branschtidningen Restaurangvärlden. Årets Bonde arrangeras av förlaget Bergkvist Publishing AB. Från Sverige-märkningen är samarbetspartner med Årets Bonde.

För mer info om Årets Bonde:
Pär Bergkvist 0703-184543 [email protected]

Årets Bonde


Mer information

Om Från Sverige-märkningen
Om svenska råvaror
Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Från Sverige sponsrar och samarbetar

Relaterade inlägg

Från Sverige-veckorna: Fazer, Nordzukker, Frödinge, Gäsene Mejeri!

Här berättar Fazer, Nordzukker, Frödinge och Gäsene Mejeri vad de gör i butiker och kommunikation under Från Sverige-veckorna 2023.

Storsatsning under Från Sverige-veckorna 2023

Pressmeddelande. För fjärde året samarbetar livsmedelsbranschen under Från Sverige-veckorna igång för att lyfta Från Sverige-märkt i butik och kommunikation. Nytt för i år är pilotprojektet Smaka på Från Sverige!

Info: Storsatsning under Från Sverige-veckorna 2023!

Nu drar Från Sverige-veckorna igång för fjärde året! Läs om aktiviteter, media och det nya pilotprojektet Smaka på Från Sverige som pågår den 18 september till 1 oktober.