från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige i programmet på White Guide Green

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under kristallkronorna på Grand Hotel i Stockholm lanserades den första upplagan av White Guide Green och årets mest hållbara matbutiker utsågs. Från Sverige var på plats och berättade om ursprungsmärkningen.

Under förmiddagens seminarium om hållbarhet i Spegelsalen var en av programpunkterna ”Svenskmärkning: vad, hur och varför?”. Maria Forshufvud, Svenskmärkning, berättade om hur märkningen kom till och fördjupade sig i de svenska mervärdena. Det blev många bra möten i montern, där vi visade märkta produkter och talade om märkningen och hur det kan användas i butikerna för att öka medvetenhet och kunskap om vad Från Sverige står för.

Vi hade ett utmärkt sällskap i montrarna intill, där bland annat märkesanvändarna HKScan, SydGrönt och Gårdsfisk ställde ut.


Mer information

Läs White Guide Greens pressmeddelande och se listan på de Sveriges mest hållbara butiker

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.