från sverige

Tillbaka

Från Sverige i programmet på White Guide Green

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under kristallkronorna på Grand Hotel i Stockholm lanserades den första upplagan av White Guide Green och årets mest hållbara matbutiker utsågs. Från Sverige var på plats och berättade om ursprungsmärkningen.

Under förmiddagens seminarium om hållbarhet i Spegelsalen var en av programpunkterna ”Svenskmärkning: vad, hur och varför?”. Maria Forshufvud, Svenskmärkning, berättade om hur märkningen kom till och fördjupade sig i de svenska mervärdena. Det blev många bra möten i montern, där vi visade märkta produkter och talade om märkningen och hur det kan användas i butikerna för att öka medvetenhet och kunskap om vad Från Sverige står för.

Vi hade ett utmärkt sällskap i montrarna intill, där bland annat märkesanvändarna HKScan, SydGrönt och Gårdsfisk ställde ut.


Mer information

Läs White Guide Greens pressmeddelande och se listan på de Sveriges mest hållbara butiker

Aktuellt

Svenskmärknings vd efter torkan: ”Håll i och håll ut”

”Hela livsmedelskedjan behöver samarbeta mer efter sommarens torka” säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, i en intervju i Livsmedel i Fokus.

Fyll på med svenskodlade utplanteringsväxter

Nu i augusti är det dags att uppdatera utplanteringsväxterna på balkongen, uteplatsen och trädgården, och det finns ett brett härligt utbud av svenskodlat i butikerna.

Med passion för svenskodlade växter

Välj växter och blommor som odlas av svenska handelsträdgårdar och plantskolor, så väljer du härliga hållbara växter och stödjer det svenska hantverket. Siffror och fakta om svensk odling.