från sverige

Tillbaka

Från Sverige i programmet på White Guide Green

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under kristallkronorna på Grand Hotel i Stockholm lanserades den första upplagan av White Guide Green och årets mest hållbara matbutiker utsågs. Från Sverige var på plats och berättade om ursprungsmärkningen.

Under förmiddagens seminarium om hållbarhet i Spegelsalen var en av programpunkterna ”Svenskmärkning: vad, hur och varför?”. Maria Forshufvud, Svenskmärkning, berättade om hur märkningen kom till och fördjupade sig i de svenska mervärdena. Det blev många bra möten i montern, där vi visade märkta produkter och talade om märkningen och hur det kan användas i butikerna för att öka medvetenhet och kunskap om vad Från Sverige står för.

Vi hade ett utmärkt sällskap i montrarna intill, där bland annat märkesanvändarna HKScan, SydGrönt och Gårdsfisk ställde ut.


Mer information

Läs White Guide Greens pressmeddelande och se listan på de Sveriges mest hållbara butiker

Aktuellt

Kom ihåg! Ursprungsinfo, registrering och synlighet

Tre kom ihåg! Information om svenskt ursprung på förpackningen, registrera produkter i Portalen så att de kan godkännas i god tid före lanseringen och visa märket!

Nyhet för KRAV-certifierade Frukt och grönt-företag

KRAV och Svenskmärkning har utvecklat hygienregler som tillval till KRAVs regelverk som gör det möjligt för primärproducenter av frukt och grönt att märka med Från Sverige.

Massbalansberäkning vid revision – varför då ?

Alla företag som använder märkningen Från Sverige kommer få besök av en revisor för att göra en stickprovsrevision, och då görs en massbalansberäkning.