från sverige

Tillbaka

Från Sverige i programmet på White Guide Green

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under kristallkronorna på Grand Hotel i Stockholm lanserades den första upplagan av White Guide Green och årets mest hållbara matbutiker utsågs. Från Sverige var på plats och berättade om ursprungsmärkningen.

Under förmiddagens seminarium om hållbarhet i Spegelsalen var en av programpunkterna ”Svenskmärkning: vad, hur och varför?”. Maria Forshufvud, Svenskmärkning, berättade om hur märkningen kom till och fördjupade sig i de svenska mervärdena. Det blev många bra möten i montern, där vi visade märkta produkter och talade om märkningen och hur det kan användas i butikerna för att öka medvetenhet och kunskap om vad Från Sverige står för.

Vi hade ett utmärkt sällskap i montrarna intill, där bland annat märkesanvändarna HKScan, SydGrönt och Gårdsfisk ställde ut.


Mer information

Läs White Guide Greens pressmeddelande och se listan på de Sveriges mest hållbara butiker

Aktuellt

”Vi har haft svenskt kött i MAX burgare i 50 år”

När du äter en MAX-burgare vet du att köttet är svenskt. Det är en viktig del i vårt långsiktiga hållbarhetstänket, säger Christoffer Bergfors. MAX är gäst på Från Sveriges Instagram v 4.

Välj svenskt – då får du viktiga mervärden på köpet

Maten vi äter ska vara god och dessutom vara hållbart producerad. Här är några viktiga mervärden du får på köpet när du väljer en vara med ursprungsmärkningen Från Sverige.

Den 15 januari firar vi Tulpanens Dag!

Inför Tulpanens Dag har det storskördats i växthusen i hela Sverige.Titta efter märket Från Sverige så är det enkelt att välja svenskodlade, klimatsmarta och hållbara tulpaner!