från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige-märkt nyhet: Pippi Gräddtårta

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Säg hej till Pippi Gräddtårta – en nyhet från Frödinge Mejeri i samarbete med The Astrid Lindgrens Company. Tårtan är en färgglad gräddtårta med orangea sockerkaksbottnar, varvade med en fyllning gjord på jordgubbar och krämig vaniljkräm och toppad med strössel. Tårtan är gjord på svenska råvaror och märks med Från Sverige. Under våren kommer vissa förpackningar innehålla guldbiljetter där det finns chans att vinna magisk upplevelse på Astrid Lindgrens Värld för hela familjen.

pippi gräddtårta

Nyhet från Frödinge Mejeri i samarbete med The Astrid Lindgrens Company – Pippi Gräddtårta!

Berätta om er nya Pippi Gräddtårta!

– Pippi Gräddtårta är ett stolt samarbete mellan oss på Frödinge Mejeri och The Astrid Lindgrens Company. Tårtan i sig är en färgglad gräddtårta med orangea sockerkaksbottnar, likt Pippis hår, varvade med en fyllning gjord på jordgubbar och krämig vaniljkräm. På toppen av grädden har det strösslats ett unikt strössel av Pippi-figurer och bokstäver. Barnslig god helt enkelt, berättar Louise Sandquist, Brand Communication Manager, på Frödinge och ODENSE.

– Tårtan är givetvis bakad med omtanke för miljön i småländska Frödinge, där fabriken använder sig av 100% förnybar energi. Socker, mjöl och mjölk kommer från lokala bönder i Sverige och äggen från frigående höns. Tårtan är stolt Från Sverige-märkt!

pippi gräddtårta

Hur kommer ni att lyfta tårtan?

– Under våren kommer vi ha en jätterolig kampanj som vi kallar ”Jakten på guldbiljetterna”. Det är ett koncept som många känner igen och vi har glädjen att tävla ut biljetter till Astrid Lindgrens Värld, vilket är passande både ur ett produktperspektiv men också att parken ligger så pass nära vår fabrik i Frödinge. I ett utvalda antal förpackningar kommer konsumenter att kunna hitta biljetter till Astrid Lindgrens Värld. Vinsterna kommer gå att hitta löpande i butik från lansering, så det gäller att passa på under våren!

– På vår hemsida har vi även lanserat en Pippi-sida som ger både tips och inspiration på hur till exempel den färgstarka förpackningen kan användas på kalas. Sidan hittar du här!

Var finns tårtan att köpa?

Vår Pippitårta lanseras nu under vecka 11 och finns på Coop och ICA.

Frödinge tipsar: förpackningen är fylld med härliga figurer och detaljer – använd dessa för att piffa upp din tårta!


Mer information

Här hittar du Frödinges Pippi-sida

Om Från Sverige-märket

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Läs också – Frödinge Ostkaka – samma recept sedan 1955

Relaterade inlägg

årets kock 2024

Här är kockarna som tävlar i Årets Kock 2024

Kvaltävlingen i Årets Kock 2024, SM i professionell matlagning, är avgjord. Efter två rafflande tävlingsdagar på Stockholms hotell- och restaurangskola står det nu klart vilka sex kockar som gått vidare till den stora finalen den 17 oktober.

Svensk blomsterglädje i varje hem — Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet stödjer både växtbranschen och den trädgårdsintresserade med inspiration och kunskap. Vi bad Malin Hidesäter, projektledare, berätta om säsonger och projekt.

plastfri gurka

Plastfri svenskodlad gurka med ätbart skydd

Lidl blir först i Sverige med att sälja gurka med Saveggys växtbaserade skydd i stället för plast. Nu genomför Lidl-butiken i Limham en testförsäljning av den svenskodlade gurkan under varumärket Matriket.