från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Mindre förändringar i Svenskmärknings styrelse

Publicerad Företag Nyheter för företag

Vid Svenskmärkning ABs årsstämma i maj omvaldes i stort sett hela styrelsen. Enligt det rullande schema som Svensk Dagligvaruhandel har lämnade Axfood sin plats till Coop.

Hans Bax från Axfood ersätts i Svenskmärkning AB styrelse av Fredrik Zenk från Coop. Dessutom valdes 2 nya suppleanter in; Mattias Haake, Lidl och Beatrice Ramnerö, LRF.

— Jag vill tacka Hans Bax från Axfood och välkomnar samtidigt Fredrik Zenk från Coop. Märkets framgång vilar på det starka engagemang våra ägare har som ger en bred och värdefull förankring i hela livsmedelskedjan, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.

Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige, ägs gemensamt av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Ägarna representeras av vardera tre ledamöter, handeln har ett roterande system mellan livsmedelskedjorna och styrelsens ordförande byts enligt schema mellan ägarna vart 3 år.


Svenskmärknings styrelse 2022

LRF

Åsa Odell, LRF, ordförande för styrelsen (omval)
Ingrid Eilertz, LRF (omval)
Torbjörn Lithell, HK Scan (omval)

Livsmedelsföretagen

Björn Hellman, Livsmedelsföretagen (omval)
Jonas Tunestål, Scandi Standard (omval)
Anders Högberg, Orkla (omval)

Svensk Dagligvaruhandel

Karin Brynell, Svensk Dagligvaruhandel (omval)
Sara E Andersson, Bergendahls (omval)
Fredrik Zenk, Coop (nyval)

Suppleanter

För Svensk Dagligvaruhandel: Mattias Haake, Lidl (nyval)
För Livsmedelsföretagen: Jimmy Sandell, Livsmedelsföretagen (omval)
För LRF: Beatrice Ramnerö, LRF (nyval)


Mer information

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige ägs av Svenskmärkning AB. Initiativtagarna till Från Sverige-märkningen är LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, som gemensamt äger Svenskmärkning AB. Läs mer här

Relaterade inlägg

zeta grillost

Zeta har nu lanserat en svensk grillost

För de som vill njuta av en halloumiliknande grillost med svenskt ursprung har nu Zeta lanserat en grill- och stekost tillverkad på svensk mjölk! Här kan du läsa mer.

Gällenäs Grönsaker

Gällenäs Grönsaker – “Att odla är vår livsstil”

Gällenäs Grönsaker är ett ungt familjeföretag som drivs av Anette och Peter van Schie. Idag odlar de tomater, gurkor, paprika, aubergine och chili i det 5000 m2 stora växthuset.

nybergs deli

”Bra mat till alla” från familjeföretaget Nybergs Deli

Nybergs Deli är ett familjeföretag med visionen ”Bra mat till alla”. Nybergs Deli erbjuder ett noga utvalt sortiment av god och bra mat till både till vardags och fest. Här kan du läsa mer!