från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Lidl säljer champinjoner från Östgötasvamp

Publicerad Företag Konsument

Lidl börjar sälja champinjoner från Östgötasvamp vilket innebär en fördubbling av odlingen. I samarbete med Grönsaksmästarna kommer Linköpingsföretaget leverera svamp till 101 Lidlbutiker. Östgötasvamp märker med ursprungsmärkningen Från Sverige.

Artikel i Land Lantbruk 2019 02 18 

Östgötasvamp dubblerar sin produktion när Lidl börjar sälja företagets champinjoner under varumärket Himlajord, ett varumärke som bara saluför grödor som är producerade i Sverige.

I söndags levererades de första champinjonerna till Lidl. Det är via Grönsaksmästarna som Östgötasvamp ska leverera konventionella kastanjechampinjoner och vita championjoner.

Begränsad säljperiod

– Det känns roligt att Lidl satsar på svenska råvaror och i synnerhet våra östgötska champinjoner. För oss är det en stor och spännande satsning som gör att det inte bara är svamparna som växer, utan även vi som företag, säger Mahziar Namedanian, VD och grundare på Östgötasvamp, i ett pressmeddelande.

Champinjonerna kommer finnas i Lidls butiker under en begränsad period, men Mahziar Namedanian hoppas kunna fortsätta samarbetet.

Märker med Från Sverige

Östgötasvamp startades 2014 av fyra teknologer och forskare vid Linköpings universitet. Företaget producerar i dag 5-7 ton svamp i veckan. Med Lidl Sverige som ny kund fördubblas produktionen och företaget går från 17 till cirka 30 heltidsanställda. Enligt företaget var omsättningen 15 miljoner 2018, en ökning med nästan 100 procent jämfört med 2017.

Östgötasvamp märker med ursprungsmärkningen Från Sverige och de odlar bland annat D-vitaminberikade champinjoner, ekologiskt champinjoner, kastanjechampinjoner och portobello.


Mer information

Läs artikeln i Land Lantbruk
Till Lidls pressrum
Artikel Östgöta Correspondenten
Östgötasvamp är medlem i MOEK
Grönsaksmästarna

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.