från sverige

Tillbaka

Lidl säljer champinjoner från Östgötasvamp

Publicerad Företag Konsument

Lidl börjar sälja champinjoner från Östgötasvamp vilket innebär en fördubbling av odlingen. I samarbete med Grönsaksmästarna kommer Linköpingsföretaget leverera svamp till 101 Lidlbutiker. Östgötasvamp märker med ursprungsmärkningen Från Sverige.

Artikel i Land Lantbruk 2019 02 18 

Östgötasvamp dubblerar sin produktion när Lidl börjar sälja företagets champinjoner under varumärket Himlajord, ett varumärke som bara saluför grödor som är producerade i Sverige.

I söndags levererades de första champinjonerna till Lidl. Det är via Grönsaksmästarna som Östgötasvamp ska leverera konventionella kastanjechampinjoner och vita championjoner.

Begränsad säljperiod

– Det känns roligt att Lidl satsar på svenska råvaror och i synnerhet våra östgötska champinjoner. För oss är det en stor och spännande satsning som gör att det inte bara är svamparna som växer, utan även vi som företag, säger Mahziar Namedanian, VD och grundare på Östgötasvamp, i ett pressmeddelande.

Champinjonerna kommer finnas i Lidls butiker under en begränsad period, men Mahziar Namedanian hoppas kunna fortsätta samarbetet.

Märker med Från Sverige

Östgötasvamp startades 2014 av fyra teknologer och forskare vid Linköpings universitet. Företaget producerar i dag 5-7 ton svamp i veckan. Med Lidl Sverige som ny kund fördubblas produktionen och företaget går från 17 till cirka 30 heltidsanställda. Enligt företaget var omsättningen 15 miljoner 2018, en ökning med nästan 100 procent jämfört med 2017.

Östgötasvamp märker med ursprungsmärkningen Från Sverige och de odlar bland annat D-vitaminberikade champinjoner, ekologiskt champinjoner, kastanjechampinjoner och portobello.


Mer information

Läs artikeln i Land Lantbruk
Till Lidls pressrum
Artikel Östgöta Correspondenten
Östgötasvamp är medlem i MOEK
Grönsaksmästarna

Aktuellt

4 tips om hur du lyckas med dina pelargoner

Pelargonen är en av Sveriges mest populära prydnadsväxter – den är lättskött och vacker. Här delar vi med oss om enkla tips som gör det lätt att lyckas!

Hållbarhet tema för Årets Kockelev 2019

Den 6-7 maj arrangerades tävlingen Årets Kockelev & Årets Kockelever på Gamla Riksarkivet, Stockholm. En tävling för gymnasielever med gastronomiskt intresse.

Titta efter märket Från Sverige när du ska grilla

Värmen kommer till Sverige och med den är grillandet i full gång. Se till att #grillasvenskt med kött, grönsaker och tillbehör från Sverige.