från sverige

Tillbaka

Årlig kontrollavgift sänks för mindre företag

Publicerad Företag Nyheter för företag

Svenskmärknings intäkter driver verksamheten för Från Sverige-märkningen. Tidigare har vi vid två tillfällen sänkt licensavgiften för stora företag. Nu underlättar vi för små företag genom att sänka kontrollavgiften för företag som omsätter 0-9 miljoner kronor per år.

Gäller företag som omsätter 0-9 miljoner kronor

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige visar en stark utveckling. Idag är fler än 10.500 produkter godkända från de drygt 200 företag som har avtal med Svenskmärkning AB. Intäkterna som Svenskmärkning får in från märkesanvändande företag driver verksamheten och ska komma de märkande företagen till godo.

Vi är stolta över att Svenskmärkning vid två tillfällen sänkt licensavgiften för stora företag. Nu tar vi steget för att underlätta för små företag, som omsätter 0-9 miljoner kronor per år, och sänker därför kontrollavgiften för dessa företag.

Kontrollavgift sänks från 3.000 kr till 500 kr

Den årliga kontrollavgiften sänks från 3.000 kronor till 500 kronor för företag som omsätter 0-9 miljoner kronor. Den sänkta kontrollavgiften gäller från och med 1 januari 2021 och ersätter angiven kontrollavgift i det avtal ni tecknat med Svenskmärkning AB för rätten att använda ursprungsmärkningen Från Sverige.

Avgifter för märkesanvändande företag

Från och med 1 januari 2021 gäller följande avgifter för märkesanvändande företag:

  • Årsomsättning 0-9 miljoner kronor: betalar en kontrollavgift på 500 sek/år
  • Årsomsättning över 9 miljoner kronor: betalar en kontrollavgift på 3.000 sek/år
  • För företag som har en årsomsättning över 25 miljoner kronor utgår även en licensavgift för märkta produkter.

Mer information

Till Regler och avtal

Aktuellt

Från Sverige och KRAV underlättar för konsument

Från Sverige och KRAV har startat ett samarbete för att göra det enklare för konsumenten att välja KRAV-produkter med svenskt ursprung, märkta med Från Sverige.

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.