från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Se filmen om märket Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vill du veta mer om vad kriterierna bakom märkningen Kött från Sverige står för? Den här filmen förklarar på ett enkelt sätt vad kött och charkuterier behöver leva upp till för att få märkas – det ska vara fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.

När du köper kött och charkuterier med ursprungsmärkningen Kött från Sverige, är produkterna godkända enligt kriterierna för märkningen:

  • Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige.
  • All förädling och förpackning har gjorts i Sverige.
  • I charkuterier som korv, leverpastej och andra sammansatta produkter, ska minst 75% vara svenskt. Köttet och andra animaliska råvaror – som exempelvis ägg och mjölk – ska alltid vara 100% svenskt för att få märkas.

Se filmen som berättar om kriterierna:


Läs mer om märket Kött från Sverige  här

Relaterade inlägg

Första Från Sverige-märkta ölen är här — Korvöl!

Den första öl som ursprungsmärks med Från Sverige är äntligen här — Korvöl! Korvöl är ett resultat av samarbetet mellan Korvfestivalen och festivalens ölpartner Nils Oscar.

ICA Sverige i storsatsning på svenska tomater

ICA Sverige storsatsar på svenska tomater i samarbete med Svenska Odlarlaget. Tomaterna kommer att odlas i en ny växthusanläggning om tio hektar i Frövi, Lindesberg.

Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig, slutar på Svenskmärkning 31/5.

Efter 8 år på Svenskmärkning som kvalitetsansvarig har Ulrika Norvell valt att från och med juni 2024 fortsätta sin karriär som hållbarhetsansvarig hos Kött- och Charkuteriföretagen.