från sverige

Tillbaka

Se filmen om märket Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vill du veta mer om vad kriterierna bakom märkningen Kött från Sverige står för? Den här filmen förklarar på ett enkelt sätt vad kött och charkuterier behöver leva upp till för att få märkas – det ska vara fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.

När du köper kött och charkuterier med ursprungsmärkningen Kött från Sverige, är produkterna godkända enligt kriterierna för märkningen:

  • Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige.
  • All förädling och förpackning har gjorts i Sverige.
  • I charkuterier som korv, leverpastej och andra sammansatta produkter, ska minst 75% vara svenskt. Köttet och andra animaliska råvaror – som exempelvis ägg och mjölk – ska alltid vara 100% svenskt för att få märkas.

Se filmen som berättar om kriterierna:


Läs mer om märket Kött från Sverige  här

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.