från sverige

Tillbaka

Se filmen om märket Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vill du veta mer om vad kriterierna bakom märkningen Kött från Sverige står för? Den här filmen förklarar på ett enkelt sätt vad kött och charkuterier behöver leva upp till för att få märkas – det ska vara fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.

När du köper kött och charkuterier med ursprungsmärkningen Kött från Sverige, är produkterna godkända enligt kriterierna för märkningen:

  • Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige.
  • All förädling och förpackning har gjorts i Sverige.
  • I charkuterier som korv, leverpastej och andra sammansatta produkter, ska minst 75% vara svenskt. Köttet och andra animaliska råvaror – som exempelvis ägg och mjölk – ska alltid vara 100% svenskt för att få märkas.

Se filmen som berättar om kriterierna:


Läs mer om märket Kött från Sverige  här

Aktuellt

Utmärkt fisk från Gårdsfisk

Gårdsfisk märker sin fisk med Från Sverige och nu hittar du tre nyheter i butiken: färs och ryggbit av Gårdsclarias och filé av Rödstrimma. Och kanske lite rökt till jul?

Därför ska du titta efter Från Sverige-märket

Visst känns det bra att veta var maten kommer ifrån? Från Sverige-märket gör det enkelt för dig att välja svenska råvaror, livsmedel och växter när du handlar.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2020

I spåren av pandemin är svenskt och hög kvalitet viktigt på julbordet, visar Livsmedelsföretagen julmatsundersökning. Hur viktig är skinkan och vem vill vi se som gäst?