från sverige

Tillbaka

Se filmen om märket Kött från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vill du veta mer om vad kriterierna bakom märkningen Kött från Sverige står för? Den här filmen förklarar på ett enkelt sätt vad kött och charkuterier behöver leva upp till för att få märkas – det ska vara fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.

När du köper kött och charkuterier med ursprungsmärkningen Kött från Sverige, är produkterna godkända enligt kriterierna för märkningen:

  • Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige.
  • All förädling och förpackning har gjorts i Sverige.
  • I charkuterier som korv, leverpastej och andra sammansatta produkter, ska minst 75% vara svenskt. Köttet och andra animaliska råvaror – som exempelvis ägg och mjölk – ska alltid vara 100% svenskt för att få märkas.

Se filmen som berättar om kriterierna:


Läs mer om märket Kött från Sverige  här

Aktuellt

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.