från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

”Bra mat till alla” från familjeföretaget Nybergs Deli

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Nybergs Deli är ett familjeföretag med visionen "Bra mat till alla". Nybergs Deli erbjuder ett noga utvalt sortiment av god och bra mat till både till vardags och fest. Bästsäljaren Gourmetmörad fläskytterfilé blev en succé när den lanserades 2008 och blev på kort tid den tredje mest sålda köttartikeln i landet. Vi bad Mikael Ottestig, Head of Commercial på Nybergs Deli, att berätta mer om produkterna, fördelarna med att välja svenskt kött och varför de valt att märka med ursprungsmärkningen Kött från Sverige.

nybergs deli

Berätta om er och er historia!

– Vi är ett familjeföretag med anor från 1927 då Allan Andersson kom in i branschen. Sedan 1991 drivs företaget, i samma entreprenörs- och kvalitetsanda, av Allans barnbarn Christer Andersson, Niklas Söderlind och Katarina Hellsén Jarvin. Vi är idag ett 60-tal medarbetare som gör allt vi kan för att producera mat under vår vision ”Bra mat till alla”.


Familjeföretaget Nybergs Deli har anor från 1927.

– Vi har vår fabrik i Jordbro söder om Stockholm, vi är ca 70 anställda fördelade på kontor och produktion och tillverkar till största delen förädlade fläskköttsprodukter. Även om mycket har förändrats och moderniserats genom tiderna så går kvalitetstänket fortfarande som en röd tråd genom det dagliga arbetet. Det handlar nu som då om att alltid välja de bästa råvarorna och att aldrig kompromissa med kvalitén. Att alltid ha rätt pris, hitta den godaste kryddningen och rätt medarbetare med den där speciella fingertoppskänslan.

Idag har Nybergs Deli ett 70-tal medarbetare fördelade på kontor och produktion.

– Våra produkter säljs huvudsakligen i Sverige och till kunder inom dagligvaruhandeln, men vi har även foodservice kunder och exporterar dessutom till Danmark, Finland, Nederländerna och Frankrike, berättar Mikael.

Er Gourmetmörad fläskytterfilé original är er bästsäljare! Berätta mer om fläskytterfilén och vilka produkter ni har i ert sortiment idag.

– Vår Gourmetmörade fläskytterfilé lanserades 2008 och blev omedelbart en stor succé, 2012 blev vi utnämnda till årets företagare i Stockholm baserat på succén med produkten. Vi var först ut på marknaden med produkten därav att vi benämner den med ”originalet”. Vi har även lanserat en strimlad fläskytterfilé som ett led i att förenkla matlagningen och spara tid i köket för våra konsumenter.

nybergs deli strimladNybergs Deli har lanserat en strimlad fläskytterfilé. Perfekt i pastarätter, grytor, wok och tacos!

– Förutom fläskytterfilé är vi väldigt stora på jul- och helgskinka, både under vårt eget varumärke Nybergs Deli samt som leverantör till dagligvarukedjornas egna märkesvaror. Under nästa år kommer vi även att producera under Martin & Serveras varumärke. Vi har även andra spännande produktutvecklingsprojekt som pågår.

Vad är fördelarna med svenskt kött?

– I Sverige har vi den mest omfattande djurskyddslagen i världen, allt för att värna om djurens bästa. Vi har också den lägsta antibiotikaanvändningen minst antibiotika i djurhållningen av alla EU-länder vilket är viktigt för djuren men även leder till en högre livsmedelssäkerhet. Kött från Sverige har lägre klimatutsläpp än genomsnittet för resten av världen. Att välja svenskt kött innebär också minskade transporter.

Varför ursprungsmärker ni med Kött från Sverige?

– För att det ska bli enkelt för konsumenter att göra aktiva val när de väljer köttprodukter.

Hur ser ni på framtiden?

– Framtiden har nog aldrig varit så utmanande att förutse med allt som händer och har hänt runt omkring oss den senaste tiden. De ekonomiska konsekvenserna efter coronapandemin och Rysslands invasion av Ukraina innebär att vi går in i en framtid där köpkraften hos många konsumenter kommer att vara begränsade, våra prisvärda produkter kommer att fylla en viktig funktion för den målgruppen. Vi tror att köttkonsumtionen kommer att fortsätta minska något över tid, även om minskningen just nu stannat av och snarare ökat igen.

Vad har du för favoritprodukt och favoriträtt?

– Min favoritprodukt är vår Gourmetmörad fläskytterfilé. Nu på sommaren är den fantastiskt god att, i all sin enkelhet, skiva upp och grilla samt servera med till exempel grillad majs, paprika, klyftpotatis och en god sås.

På Nybergs Delis hemsida hittar du massor av inspiration samt goda och enkla recept för alla tillfällen.


Mer information

Läs mer om Nybergs Deli

Läs mer om märket Kött från Sverige

Därför ska du titta efter märket Kött från Sverige

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

tunnbrödsrulle

Mackanskost tipsar – gör din egen tunnbrödsrulle

Gör din egen tunnbrödsrulle hemma! Smörstekt tunnbröd, fluffigt mos, smakrik korv och massa trevliga tillbehör – bara att rulla ihop och njuta. Här kan du se när Mackanskost gör sin tunnbrödsrulle steg för steg.

Korvguide – 5 saker att tänka på när du väljer korv

Korv är vår mest älskade charkprodukt som finns i många olika varianter och smaksättningar. I vår korvguide har vi listat 5 saker som är bra att tänka på vid val av korv!

Det här händer under Korvfestivalen 2024

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 8–10 mars 2024.